Türk-İş’den İsrail Menşeili Malların Boykotuna tam destek

Türk-İş’den İsrail Menşeili Malların Boykotuna tam destek

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, “İsrail Menşeili Malların Boykotu” kampanyasına etkin katılım ile tam destek verdiklerini söyledi

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, “İsrail Menşeili Malların Boykotu” kampanyasına etkin katılım ile tam destek verdiklerini, Özellikle “729 barkod numarası” ile başlayan ürünlerin İsrail menşeili olduğu ve kullanılmaması yönünde duyarlı olunması, işçilerimizde ve halkta farkındalık yaratılması Türk-İş konfederasyonumuz bir genelge yayınlamıştır. Türk-İş olarak İsrail menşeli malları almıyor ve kullanmıyoruz” dedi.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat “ TÜRK-İŞ İsrail menşeili ürünlerin boykot edilmesiyle ilgili tüm teşkilatına bir genelge gönderdi. Genelgede şu ifadelere yer verildi. İsrail’in Gazze üzerindeki saldırısı devam etmektedir. İsrail Devleti tarafından 8 Temmuz’da başlayan hava saldırısı, daha sonra karadan yapılan askeri operasyonla sürdürülmüş ve can kaybı her geçen gün artmıştır.

TÜRK-İŞ tüm dünyada barışı destekleyen bir işçi örgütü olarak her zaman Filistin halkının ve işçisinin yanında olmuş ve çektiği acıları yüreğinde hissetmiştir.

İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik askeri operasyonları sonucunda binlerce masum sivilin bedeni parçalanmış, yaralanmış, her yaştan kadın ve çocuk demeden insanlar katl’edilmiştir. Bütün bir şehrin, ülkenin, halkın susturulmaya, yok edilmeye, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin bastırılmaya çalışıldığı bu gelişmeler karşısında, tarihsel ve kültürel bağımız olan bu ülkeye karşı sorumlulukların yerine getirilmesi gereği açıktır.

Filistin halkına karşı uygulanan acımasız saldırıların yol açtığı “katliam” boyutuna gelen toplu cezalandırmalara karşı çıkmak bir vicdani sorumluluk ve insanlık görevidir. Küresel ekonomi adına uygulanan tüm politikalarda, sermaye ve paranın egemen olduğu bilinmektedir. İnsani tüm değerlerin parayla ölçüldüğü günümüzde, İsrail’in sürdürdüğü yayılmacı politikalara karşı çıkışın ve protestonun ekonomik temelli olması daha anlamlı olacaktır.

Konfederasyonumuz “İsrail Menşeili Malların Boykotu” kampanyasına etkin katılım çağrısı yapmaktadır. Özellikle “729 barkod numarası” ile başlayan ürünlerin İsrail menşeili olduğu ve kullanılmaması yönünde duyarlı olunması, işçilerimizde ve halkta farkındalık yaratılması önem taşımaktadır.  Türk-İş camiası olarak İsrail menşeili malların boykotunu tam destek veriyoruz” dedi.