Türk gıda ürünleri Japonya'da tanıtıldı

Türk gıda ürünleri Japonya'da tanıtıldı

Uzakdoğu'nun en büyük gıda fuarı Foodex Japan'a Türkiye'den 42 firma katıldı

İZMİR (AA) - Japonya'da düzenlenen Foodex Japan 2018 fuarına Türkiye'den 42 firmanın katıldığı bildirildi.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, 42 Türk gıda firması, Japonya'ya ihracatlarını artırmak için 6 - 9 Mart 'ta Chiba kentinde düzenlenen Foodex Japan 2018 fuarına katıldı.

Milli Katılım Organizasyonu'nu EİB'in üstlendiği fuarda, Türk ürünleri yoğun ilgi gördü.

Uzakdoğu'nun en büyük gıda fuarı olarak gösterilen organizasyonda 83 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 firma yer aldı. 4 gün süren fuarı 76 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, iki ülke arasındaki dostluğa bağlı olarak Japonya'da Türklere ve Türk ürünlerine ilginin her geçen gün artmasından mutlu olduklarını belirtti.

Türkiye'nin 2016'da Japonya’ya 350 milyon dolar olan genel ihracatın 2017'de 400 milyon dolara yükseldiğini hatırlatan Tarakçı, gıda ihracatının ise 154 milyon doları bulduğunu aktardı.

Japonya'nın, 130 milyon nüfuslu, besinsel değeri yüksek, kaliteli gıda ürünleri tüketim alışkanlığına sahip bir ülke olduğunun altını çizen Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Japonya, Türk gıda sektörü için hedef pazarlardan bir tanesi. Fuar, Türk gıda ihracatçılarının hedefine ulaşmasında çok önemli. Üstelik organik ürün potansiyelimiz ve Japon halkının alım gücü dikkate alındığında Japonya önemli bir pazar. Japonya'ya gıda ürünleri ihracatımızın artışında EİB olarak yaptığımız fuar organizasyonunun Turquality projemiz kapsamında yapılan etkinliklerin payı çok büyük."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :