Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan:

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan:

"Sendikamız, öğretmenlerin okul nöbetleri ile ilgili dört ayrı eylem kararı almıştır"

ANKARA (AA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sendikalarının öğretmenlerin okul nöbetleri ile ilgili dört ayrı eylem kararı aldığını belirtti.

Geylan, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin nöbet görevlerinin suistimale açık olduğunu, bu görevi yerine getiren öğretmenlere angarya işlerin yüklendiğini iddia etti.

Öğretmenlerin nöbet görevlerine ilişkin ciddi şikayetlerin söz konusu olduğunu aktaran Geylan, "Sendikamız bu doğrultuda öğretmenlerin okul nöbetleri ilgili dört ayrı eylem kararı almıştır." ifadesini kullandı.

Geylan, alınan eylem kararlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Sendikamız, nöbet tutan öğretmenlerin öğle aralarında çalıştırılması ile ilgili Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlatmıştır. Dilekçe kampanyasını yeterli görmeyen sendikamız, nöbetçi öğretmenlerin öğle aralarında çalışmamasına ilişkin eylem kararı almıştır.
Türk Eğitim-Sen, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar angarya yasağına aykırı şekilde nöbetçi öğretmenin görevleri arasında sayılmayan ve nöbet süresi içinde yer almayan görevleri yerine getirmemelerine karar vermiştir. Sendikamız, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar öğretmenlerin istekleri dışında ders saatleri dışında verilen görevleri yerine getirmemelerine karar vermiştir. Sendikamızın son eylem kararı, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi halinde bu görevi yerine getirmemelerine ilişkindir."

Geylan, sendikanın hazırladığı dilekçeleri okul müdürlüklerine sunacak üyelere her türlü desteğin verileceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :