Türk dünyası sporcuları, Bursa'da buluşacak

Türk dünyası sporcuları, Bursa'da buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği "Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği", Kocayayla'da yapılacak- Etkinliğe 23 ülkeden 215 sporcu ile 50 kültür temsilcisi katılacak

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği ''Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'', 22-23 Temmuz'da Keles ilçesindeki Kocayayla'da gerçekleşecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliğe Türk devletleri ve akraba topluluklarını temsilen 23 ülkeden 215 sporcu, 50 kültür temsilcisi, 236 sivil toplum yöneticisi katılacak.

Türkiye'deki Yörük-Türkmen dernek ve federasyon temsilcilerinin de katılacağı etkinlik kapsamında, oğlak kapma, pars ve kuşak güreşleri, at yarışı, mangala, atlı okçuluk, atlı güreş, yaya okçuluğu, matrak cenk sporu, aşık atma gibi oyunlar oynanacak.

Programda "Dombıra" şarkısının bestecisi, halk ozanı Arslanbek Sultanbekov ile Kerküklü ses sanatçıları Ahmet Tuzlu ve Osman Avcı sahne alacak.

Etkinlik süresince Kırgız, Kazak, Kafkas halk danslarından ve aşıkların atışmalarından örnekler sunulacak. Kazak, Kırgız, Uygur, Özbek, Türkmen, Tatar, Nogay gibi akraba topluluklarının el sanatları, kültürel objeleri, lezzetleri ve giysileri sergilenecek.

Geleneksel el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağı ve Göktürk alfabesi derslerinin verileceği etkinliğe, Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Moğalistan, Altay Özerk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırım, Afganistan, Doğu Türkistan-Uygur Özerk Bölgesi, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Tataristan, KKTC, Gürcistan, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Irak, Suriye, Romanya, Macaristan ve Pakistan'dan katılım sağlanacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :