Türk dansçılara MGDC bursu

Türk dansçılara MGDC bursu

Çisil Soyöz ve Aykut Levent Özer, Martha Graham Dance Company'nin yoğunlaştırılmış kış eğitim programına burs kazandı

İZMİR (AA) - 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ve Martha Graham Dance Company’nin (MGDC) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Panorama Projesi kapsamında sahne alan iki Türk dansçının MGDC’nin yoğunlaştırılmış kış eğitim programı bursunu kazandığı bildirildi.

İKSEV'den yapılan yazılı açıklamada, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Çisil Soyöz ile Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Aykut Levent Özer'in, 26 Aralık 2014- 23 Ocak 2015 tarihlerinde New York’ta olacağı ve dünyanın en iyi dansçılarıyla çalışacağı belirtildi.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, projeyi kabul ederken düşüncelerinin Türk bir dansçının New York’ta eğitim görmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Dansçılarımız modern dans üzerine çok fazla eğitim alamıyorlar. Çalışmalar verimli geçti ve biz bir derken iki dansçımız New York’a burslu gitme olanağına kavuştu. Her şekilde onlara destek olacağız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz. İkisi de çok yetenekli dansçılar" dedi.

Topluluğun sanatsal direktörü Janet Eilber ise İKSEV ile işbirliğini önemsediklerini, İzmir Festivali ile kurdukları bu ortaklığı ve bu seviyedeki sanatçı değişimlerinin kendilerine zenginlik katacağına inandıklarını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı