"Türk bayrağını Tokyo'da dalgalandırmak istiyoruz"

"Türk bayrağını Tokyo'da dalgalandırmak istiyoruz"

- TÖSSFED Başkanı Aydın:- "2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na masa tenisi, atletizm ve yüzme branşlarında fazla sporcuyla katılmayı hedefliyoruz"- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye'deki bütün kapalı kapılara gidip, engellilere spor yaptıracaksınız' diye


ANTALYA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, "2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na masa tenisi, atletizm ve yüzme branşlarında fazla sporcuyla katılıp, Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz." dedi.

TÖSSFED, 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında masa tenisi, atletizm ve yüzme branşlarında sporcu göndererek madalya kazanmayı hedefliyor. TÖSSFED tarafından yapılan bölge şampiyonalarına daha sonra da Türkiye şampiyonalarına katılıp milli takıma seçilen sporcuların, hazırlık çalışmaları başladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Özel Sporcular 1. ve 2. Bölge Masa Tenisi Şampiyonası'nda AA muhabirine açıklama yapan Aydın, 2002'de federasyona bağlı 90 kulüp ve 7 bin civarında özel sporcu olduğunu belirtti.

Aydın, şu anda federasyona bağlı 502 kulüp ve yaklaşık 20 bin özel sporcunun olduğunu ifade ederek, bu sayının son yıllarda artmasındaki en büyük nedenin, Cumhurbaşkanının engellileri sevmesi olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engellilere verdiği destekle TÖSSFED'in engelleri aşan bir federasyon haline geldiğine vurgu yapan Aydın, "2002'de masa tenisi şampiyonalarına 120 civarında sporcu katılırken, şimdi ise bin civarında sporcu katılıyor. 2002'de kadın sporcular 50-60 civarındayken şimdi ise yaklaşık 300." diye konuştu.


- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldık"


Devletin toplum ve engelliler ile kucaklaşması sonucunda engellerin aşılmaya başlandığına dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Devletin verdiği desteği gören özel kurumlar da bu çocuklara sponsor olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye'deki bütün kapalı kapılara gidip, engellilere spor yaptıracaksınız' diye talimat aldık. Biz bu talimat doğrultusunda hedefimize ulaştık ama yeterli değil. Bütün ailelerden engelli çocuklarını sporla buluşturmalarını istiyorum. Bu sayede aileler, spor yapan çocuklarının engelleri aştığını görecektir."


- Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları


Federasyon olarak en büyük hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu dile getiren başkan Aydın, "2020 Tokyo Olimpiyatları'na sporcu göndermek istiyoruz. Masa tenisinde yapılan bölge şampiyonalarına katılan çocuklar daha sonra Türkiye şampiyonalarına katılacak. Türkiye şampiyonalarında da milli takım antrenörlerinin seçtiği özel sporcular, milli takıma girecek. Bu sporcular, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanacak. Masa tenisi, atletizm ve yüzme branşlarında fazla sporcuyla olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Türk bayrağını Tokyo'da dalgalandırmak istiyoruz. Artık bütün engelli sporculara gereken desteği veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın, önceki yıllarda federasyon olarak masa tenisi ve kayakta dünya şampiyonu sporcular çıkardıklarını hatırlatarak, kayak branşında Türkiye'ye ilk altın madalyayı getiren federasyon olduklarını kaydetti.

Atletizm Milli Takımı'nın da Avrupa şampiyonu olduğuna değinen Birol Aydın, "Atletizmde Avrupa'nın korkulu rüyası olan bir federasyonuz. Down sendromlu çocuklarda da çok başarılıyız. Paralimpik oyunlarda zihinsel engelli sporcular, kontenjan sayısı az olduğu için oyunlara gidemiyor. Biz buna rağmen katılmaya çalışıyoruz. Özel sporcular, diğer branşlarda sayı olarak kalabalık katılım yaparken, masa tenisinde kontenjan 12. Bu sayı çok az. Paralimpik oyunlara çok sayıda sayıda sporcuyla katılmalıyız." diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :