Türk basınına "Basın Özgürlüğü" ödülü

Türk basınına "Basın Özgürlüğü" ödülü

İGC Başkanı Dikmen: "Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl darbeye karşı tek vücut olan Türk basınına takdim edilmesini uygun bulduk"

İZMİR (AA) - Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyetinin (İGC) Basın Özgürlüğü Ödülü'nün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı tek vücut olan Türk basınına verileceği bildirildi.

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamada, İGC işbirliğiyle bu yıl beşinci kez verilen "Basın Özgürlüğü Ödülü"nün sahibinin, darbe girişimine karşı dik duruşuyla tarihi bir sınav veren tüm Türk basını ve medya kuruluşları olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 15 Temmuz gecesi ve ertesinde, demokrasi çatısı altında tek ses, tek yürek olan yazılı ve görsel basın emekçileri ödüle değer bulundu. Tüm basın emekçileri adına, gazetecilik meslek örgütleri temsilcilerine verilecek olan Basın Özgürlüğü Ödülü, eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek."

- "Türk basını tarihi bir sınav verdi"

İGC Başkanı Misket Dikmen ise darbe girişimi sırasında Türk basınının tarihi bir sınav verdiğini, duruşuyla basın özgürlüğünün önemini en somut şekilde gözler önüne serdiğini kaydetti.

Dikmen "Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl darbeye karşı tek vücut olan Türk basınına takdim edilmesini uygun bulduk. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında halkımızı en doğru şekilde bilgilendiren ve bilinçlendiren, görevini layıkıyla yerine getirerek örnek bir duruş sergileyen tüm basın emekçilerimiz, bu ödülü sonuna kadar hak etmiştir." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her zaman basın özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde olduklarını ifade ederek, basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı niteliğini taşıdığını aktardı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :