Turizmi kış sporlarıyla geliştirecekler

Turizmi kış sporlarıyla geliştirecekler

Kış sporları alanında dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erzurum'da, kış turizminin de gelişmesi amaçlanıyor

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - Kış sporlarında dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarını ağırlayan Erzurum'da, kış sporları sayesinde turizmin de geliştirilmesi hedefleniyor.

Kentte, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası gibi uluslararası şampiyonalar ile kayak, sürat pateni, buz pateni, curling, buz hokeyi başta olmak üzere birçok kış sporlarının organizasyonu gerçekleştiriliyor.

Kış spor oyunlarının yanı sıra turizm alanında da önemli gelişmelerin yaşandığı Erzurum'da, valilik, büyükşehir belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılarak, kış sporlarıyla turizmin de gelişmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hasan Mazlumoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kış boyunca etkili olan kar yağışının turizm ve kış sporları açısından önemli olduğunu söyledi.

Kentte oluşan kartpostallık görüntünün ekonomiye kazandırılması gerektiğinin altını çizen Mazlumoğlu, "Turizmin gelişmesi için her kurumun önemli çalışmaları var. Bu sayede kış turizminde özellikle son yıllarda önemli ivme kazandık. Hedefimiz karı, kara dönüştürmek" ifadelerini kullandı.  

Özellikle valiliğin ve belediyenin kış turizmine yönelik projelerinin olduğunu ifade eden Mazlumoğlu, şunları kaydetti:

"Turizme yönelik projeleri gerçekleştirebilirsek gelen turist sayısı daha artacaktır. Buna özel sektör de katkı sağlayacaktır. Kış sezonu boyunca otellerimiz yüzde 100 dolu oluyor. Turizmi dört mevsime yayarak, kış turizminin yanı sıra kültür, inanç, spor turizmini de geliştirmeliyiz. Kış turizminde önemli bir trend yakalandı. On sene önceki kış turizmiyle mukayese bile edemeyiz çünkü verilere baktığımızda rakamlar büyüdü."

Mazlumoğlu, Erzurum'a gelen turist sayısı bakımından bazen İtalyanların birinci bazen Rusların bazen de Polonyalıların ilk sırada yer aldığına değinerek, "O ülkelerle yaptığımız görüşmeler, ticaretler, yaptığımız anlaşmalar otellerdeki doluluk oranlarına yüzde 100 yansıyor" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de kentte düzenlenen ulusal ve uluslararası şampiyonaların tesislerin doluluk oranını etkilediğini anımsatarak, organizasyonların kentteki sporcu sayısını da etkilediğini belirtti. 

Kış sporlarına ilginin devam edeceğini vurgulayan Taşkesenligil, "Short track, curling, buz pateni gibi kış spor oyunlarına ardı arkası kesilmeyen bir talep var. Kış sporları turizmin de gelişmesinde etkili olacaktır. Turizmin gelişmesi için kış sporlarının da yaygınlaşması gerekiyor. Bunun için sporla kış turizmini birleştirmek gerekiyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Erzurum'un kış turizminde önemli bir marka olduğunu, turizmin daha da gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı