Turizme istihdam desteği

Turizme istihdam desteği

Turizmde istihdam desteğinin kapsamına İzmir ve Aydın’da faaliyet gösteren firmaların da alınması, sektörde memnuniyetle karşılandı

İZMİR (AA) - Turizmde istihdam desteğinin kapsamına İzmir ve Aydın’da faaliyet gösteren firmaların da alınması, deniz turizmi sektöründe memnuniyet yarattı.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm sektöründe 9 ay çalışanların kalan 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin desteğin kapsamına, Antalya ve Muğla’nın yanı sıra İzmir ve Aydın’ın da alınmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Sorumluluk sahalarındaki turizm firmalarının destek kapsamına alınma yönündeki çağrılarının yanıtsız kalmadığını kaydeden Öztürk, “Çağrılarımızı yanıtsız bırakmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya ve talebimizi takip edip başarıyla sonuçlanmasına destek veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

- "Destekte küçükler unutulmasın"

Türkiye’nin ihracattan sonraki en büyük gelir kaleminin turizm olduğuna dikkati çeken Öztürk, turizmin en hızlı büyüyen dalı olan deniz turizminin ülkeye yılda yaklaşık 7 milyar dolar gelir getirdiğini belirtti.

Öztürk, turizm sektörüne sağlanan istihdam desteğinin ve teşviklerin kapsamının genişletilmesini olumlu bulduklarını ifade etti. Öztürk, şunları kaydetti:

"Böylece bölgesel adaletsizlik ortadan kaldırılmış oldu, ancak bu sezon turizmi hakikaten zor günler bekliyor. İlk çeyrekte turizm gelirlerimiz yüzde 16,5 oranında azaldı. Dolayısıyla bu tabloda desteklerin yeterli olmadığını vurgulamak zorundayız. Özellikle yat limanlarından su sporları tesislerine, günübirlik deniz turizmi araçlarından kruvaziyer limanlarına ve yat işletmeciliğine kadar geniş bir alanı temsil eden deniz turizmi sektörünün tamamı destek kapsamına alınmalıdır. Bu sektörde faaliyet gösteren küçük işletmelerin ayakta kalabilmesi için borçların ertelenmesi ve faiz indirimi talepleri değerlendirilmelidir. Deniz turizmi tesislerine sağlanacak küçük bir teşvik bile işletmelerin nefes almasının ötesinde onlara müthiş moral verecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :