Turizmcinin "erken rezervasyon" hedefi tuttu

Turizmcinin "erken rezervasyon" hedefi tuttu

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu:- "Erken rezervasyon kampanyası kapsamında genel satışımızın yüzde 5'ini yapacağımızı tahmin ediyorduk ve bu hedefin hemen hemen hepsini tutturduk. 300 bine yakın ön satış gerçekleştirdik" - TÜROFED Başkanı Ay

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK- Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, geçen hafta resmen başlayan "erken rezervasyon kampanyası" kapsamında turizmcilerin şimdiden genel satışların yüzde 5'ini yapma hedefini yakaladığını, yaklaşık 300 bin ön satışın gerçekleştirildiğini bildirdi.

Turizmciler, son günlere doğru fiyatları yükselen erken rezervasyon kampanyaları için vatandaşlara "elinizi çabuk tutun" çağrısında bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır ile Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu, 7 Aralık'ta tanıtım toplantısı yapılan erken rezervasyon kampanyasındaki son verilere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

TÜROFED Başkanı Ayık, erken rezervasyon kampanyasında olumlu sinyaller aldıklarını belirterek "İç pazarı çok önemsiyoruz. Onun için de her geçen yıl erken rezervasyon kampanyasına yönelik daha aktif çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Yurt dışından gelen erken rezervasyon satışlarının da kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Ayık, "Bu sene yurt dışı talebi de yoğun olduğu için iç pazarda tatil yapmayı planlayan vatandaşların elini çabuk tutması lazım. Erken rezervasyonun avantajını kullanmalılar çünkü son günlere doğru ucuz alamayabilirler veya istedikleri yeri bulamayabilirler." diye konuştu.

- "Kontenjan azaldıkça fiyatlar artabiliyor"

TÜROB Başkanı Bayındır da herhangi bir krizde yurt dışından gelen talebin azaldığına dikkati çekerek turizmcilerin esas hedefinin her zaman yerli turistler olması gerektiğini dile getirdi.

Bayındır, erken rezervasyonda ilk süreçte ilginin "iyi" olduğunu aktararak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Erken rezervasyon sistemiyle Türk turistlerin Türkiye içi tatilleri çoğaldı. Bundan sonra da inşallah daha fazla olacak, Türklerin muhakkak seyahat etmesi lazım. Erken rezervasyon kampanyasında son günlere yaklaşıldıkça otellerde uygun fiyatlarda yer kalmama ihtimali de artıyor çünkü acentelere toptan satış yapılıyor. Acentelerin kontenjanı da azaldıkça fiyatlarda artış meydana gelebiliyor. Dolayısıyla herkesin elini çabuk tutması iyi olacaktır."

- "Hedefin hemen hemen hepsini tutturduk"

Erken rezervasyon kampanyasına yönelik Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki acentelerin satış rakamları hakkında bilgi veren Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu ise şunları söyledi:

"Erken rezervasyon kampanyaları her sene daha da öne çekiliyor. Geçen sene yılbaşında hareketlenmişti, bu sene ise kasım sonu itibarıyla başladık. Bazı acenteler 7 Aralık'taki tanıtım öncesinde de kampanyalarını başlattı. Halihazırda erken rezervasyon kampanyası kapsamında genel satışımızın yüzde 5'ini yapacağımızı tahmin ediyorduk ve bu hedefin hemen hemen hepsini tutturduk. 300 bine yakın ön satış gerçekleştirdik. Ayrıca hem kamuda hem özel sektörde yıllık izinlerin belli olduğu ocak ayı döneminde de satmamız gereken rakamın yüzde 30'unu satacağımızı tahmin ediyoruz."

- "Türk halkı erken rezervasyona alıştı"

Cem Polatoğlu, geçen sene yaklaşık 11 milyon kişinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki acentelerden tur satın aldığını ve bu satışların yaklaşık 7,5-8 milyonluk diliminin erken rezervasyonlar kapsamında olduğunu bildirdi.

Erken rezervasyonlarda "iptal" olanağı tanıyan bir sigorta yapılabildiğine de dikkati çeken Polatoğlu, "Artık Türk halkı erken rezervasyona alıştı. Tatil bir lüks değil, ihtiyaç haline geldi. Çok sevindirici bir gelişme." dedi.

Bu sene yurt dışı rezervasyonlarında da artış gördüklerini ifade eden Polatoğlu, şunları kaydetti:

"Oldukça yüksek bir talep var. Oteller geçen seneki kadar boş kalmayacak. Daha önce fiyatları yaz ayında bile indirmekle karşı karşıya kalınmıştı ama bu sene olmayacak. Bu nedenle vatandaşlar ellerini çabuk tutmalı. Yurt dışından gelen turistler de çok olacağı için istenilen otellerde yer bulunamayabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :