"Turizm potansiyelini artırmak için ödeme kolaylığı sağlanmalı"

"Turizm potansiyelini artırmak için ödeme kolaylığı sağlanmalı"

TUREB Başkanı Apalı:- "Kendi içimizde var olan turizm potansiyelini daha da artırmak için Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de ödeme kolaylıkları sağlanmalı, düşük faizlerle tüketici kredileri verilmeli, seyahat acenteleriyle yapılan organize turlar sigorta

ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, "Kendi içimizde var olan turizm potansiyelini daha da artırmak için Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de ödeme kolaylıkları sağlanmalı, düşük faizlerle tüketici kredileri verilmeli, seyahat acenteleriyle yapılan organize turlar sigortayla teminat altına alınmalı" dedi.

Apalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye baharın gelmesiyle iç turizmin hareketlendiğini ancak bu hareketliliği artırmak için gerekli çalışma ve yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda yaşanan beklenmedik gelişmelerle "yabancı turistten daha çok gelir elde edilir" anlayışının kaybolduğunu savunan Apalı, geçmişe nazaran yerli turistlerin öneminin turizm işletmecileri tarafından fark edildiğini anlattı.

Apalı, seyahat etme bilincinin Türkiye'de alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tatil bilincinin yerleştirilmesiyle organize turlarla seyahat imkanı çoğalmaya başlayacak. Böylece bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de herkes seyahatini önceden organize edecek. Nasıl yabancılara ölü ve dolu sezon fiyatları veriliyorsa, yerli turistlere de aynı fiyatlar verilmeli. Kendi içimizde var olan turizm potansiyelini daha da artırmak için Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de ödeme kolaylıkları sağlanmalı, düşük faizlerle tüketici kredileri verilmeli, seyahat acenteleriyle yapılan organize turlar sigortayla teminat altına alınmalı. Çünkü ülkemizde var olan ve iç turizme katılabilecek büyük bir kitleye sahibiz."

Daha fazla kişinin seyahat etmesi ve kendi kültürünü tanımasıyla Türkiye'nin her açıdan daha ileri seviyelere taşınacağına dikkati çeken Apalı, "Bu amaca ulaşabilmek için, iç turizm konusunda tüm sektörün daha koordineli bir şekilde ve uzun vadeyi gözeterek çalışması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

- Eğitim şart

Apalı, turizmi canlandırmak için öncelikle eğitimden başlamak gerektiğine işaret ederek, "Okullarda ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyleri dikkate alınarak ülkemizin sahip olduğu tüm turizm değerleri müfredata konularak öğretilmelidir. Okul yıllarından itibaren öğrenciler tarihi, arkeolojik, doğal ve kültürel değerlerimizi tanıyıp oraların nasıl ziyaret edileceği, nasıl korunacağı bilgisiyle yetiştirilmelidir." dedi.

Türkiye'de turizm açığının yapılan küçük düzenlemelerle kapanacağını dile getiren TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, yasal düzenlemelerin uygulamaya geçilmesiyle acı veren trafik kazalarının da ciddi oranda azalacağını belirtti.

Apalı, iç turizm ve okul gezilerinde yoğun bir döneme girildiğine dikkati çekerek, "Oluşturulan kurallara uyulması durumunda başta rehberler güvenlik anlamında aracı, donanımı, şoförü ve diğer şartları kontrol edecek, acentalar, araçların teknik donanımlarının tam, yolcuların sigortalı olmalarını ve rehberli tur yapmalarını sağlayacak. Bütün bu uygulamaların sonucunda daha güvenli tur yapıp, edineceğimiz sağlıklı ve doğru bilgilerle toplumsal gelişime de katkı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :