Turizm jandarmasına ileri sürüş eğitimi

Turizm jandarmasına ileri sürüş eğitimi

Muğla'da, turizm merkezlerinde görev yapan 25 kişilik jandarma asayiş timi, 3 günlük "ileri sürüş eğitimi"nin ardından törenle sertifika aldı

MUĞLA (AA) - Muğla Jandarma Komutanlığı bünyesindeki turizm merkezlerinde görev yapan 25 kişilik jandarma asayiş timine "ileri sürüş eğitimi" verildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşa hizmet noktasında jandarma ekiplerinin son yıllarda teknolojiyi de kullandıklarını söyledi. Jandarmanın görevinin sadece askeriyenin içinde olmadığını kaydeden Çiçek, "Jandarma en iyi hizmeti verebilmek için vatandaşla kucaklaşarak iç güvenliğin sağlanmasında özveriyle çalışıyor. Jandarma artık gülen yüzünü vatandaşa gösteriyor." dedi.

Çiçek, suç ve suçlulukla mücadelenin vazgeçilmez unsurları olan motosikletli asayiş ekiplerinin, aldıkları ileri sürüş eğitiminin de çok önem taşıdığını ifade etti.

Muğla Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan da eğitimli, nitelikli, disiplinli personelin her türlü ortamda görev yapabilecek yapıya sahip bulunduğunu söyledi.

Emniyet ve asayişin sağlanması için bilgi çağının hızlı gelişimine uyum sağlanması gerektiğine işaret eden Özfidan, "Yılda yaklaşık 7 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla'da, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda motosikletli asayiş timleri sınırlı trafiğe müsaade edilen turistik alanlarda, sahil şeritleri ve tamamen trafiğe kapalı yol ve bölgelerde, ormanlık alanlarda, ören yerlerinde görev yapmaktadır." diye konuştu.

Motto Akademi Kurucu ortaklarından Halil Kılıç da 3 gün süren programda motosikletli asayiş timlerinin büyük özveri ile sürüş eğitimlerini tamamladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Muğla ve ilçelerinden 25 motosikletli asayiş timine sertifikaları, Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından verildi.

Program sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan jandarma motosiklet asayiş timi gösteri yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :