Turizm Haftası’nda yemek yarışması yapıldı

Turizm Haftası’nda yemek yarışması yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmeddin Erbakan Üniversitesi tarafından Selva’nın destekleriyle yemek yarışması sonuçlandı.

Konya Necmettin Erbakan Erbakan Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'yemek yarışması' yapıldı.

Yarışmaya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 'Şelçuklu'ya başkentlik yapan Konya'da bu tür organizasyonların düzenlenmesini önemsiyorum. Bu yarışmayı da kültürümüze genç kuşaklara aktarabilmek adına düzenledik. Geleneksel hale gelmesini de istiyoruz. Bu yarışmayı kitaplaştıracağız.Geri dönüşümler memnuniyet verici ama türizm ülkesi olmamıza rağmen bu organizasyonlar yeterli değil' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ferhan Nizamlıoğlu ise,'bütün yarışmacılara katkılarından dolayı teşekkür ederim, üniversitemiz ve Gastronomi bölümümüz yeni olmasına rağmen çok başarılıyız' dedi.

Yemek yarışması sonuçları

Ana yemek dalında: Tülay Mert birinci, Fatma Kiraz ikinci, Sena Yetik ücüncü oldu, Tatlılar dalında: Süleyman Ünal birinci, Züleyha Dinç ikinci, Büşra sevgi üçüncü olurken Çorba dalında Hatice Sert Dülger birinci, Şerife Güzel ikinci, Seher Mutlu üçüncü oldu yarışmada son kategori olan Hamur işinde sonuç ise Mustafa Konyalı birinci, Hatice Tül ikinci, Tülay Kurt üçüncü oldu Yarışmada dereceye girenlere ödülleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

YEMEK YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ

Jüri Başkanlığını, Şef Aşçı, Araştırmacı, Selçuklu Mutfağı Kitabı yazarı Ömür Akkor’un yaptığı yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluştu.

Konya Mutfağı kitabı yazarı Saime Yardımcı, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Yazar Tolunay Sandıkçıoğlu, Mevlevi Mutfağı Şef Aşçısı, Ulaş Tekerkaya, Hilton Garden In Şef Aşçısı,  Ebru Akgün, Konya Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıfat Ergan, Kon TV Ana Haber Spikeri Koray Candan, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, TRT Konya temsilcisi İsmail Turan,  Prof.Dr. Selman Türker, Doç.Dr. Ahmet Büyükşalvarcı, Yrd. Doç.Dr. Fatma Kübra Sayın, Yrd. Doç.Dr. M. Kürşat Demir, Öğretim görevlisi Adem Arman, Dürdane Uçkun, Fethiye Gündoğdu, Yılmaz Seçim, Ali Ülkü.

Ferit Hepokur/memleket

foro-icerik-187.jpg