Turizm Haftası

Turizm Haftası

ANKARA (AA) - Kızılcahamam ilçesinde Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Belediye binası önünde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşlar,...

ANKARA (AA) - Kızılcahamam ilçesinde Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Belediye binası önünde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşlar, Kızılcahamam Jeopark Müzesi'ni gezdikten sonra 15 Temmuz şehitleri Lütfi, Mehmet ve Hakan Gülşen‘in mezarını ziyaret etti.

Okunan duaların ardından vatandaşlar, kayaların yüzlerce yıl boyunca yağmur tarafından aşındırılması sonucu oluşan ve Kızılcahamam Belediyesince restore edilen doğa harikası Abacı Peribacaları'na kadar bisiklet sürdü.

Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kızılcahamam'ın doğası itibarıyla Ankara'nın en güzel ve özel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Belediye Başkanımıza ve ekibine Abacı Peribacalarındaki özverili çalışmalarından ve bu bölgeyi turizme katmalarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de ilçe adına güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının baharın gelişini kutlamak ve ilçedeki güzellikleri vatandaşlarla paylaşmak olduğunu söyledi.

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Güney, "Bizim asıl amacımız, dünyada görülecek yerler listesine Kızılcahamam'ın adını yazmak. Çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz." dedi.

Programa, Kızılcahamam Başsavcısı Vural Eker, Cumhuriyet Savcısı Onur Fırat Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :