Turizm Bakanı Çelik ve Maliye Bakanı Şimşek Monako'da

Turizm Bakanı Çelik ve Maliye Bakanı Şimşek Monako'da

Bakanlar Çelik ve Şimşek, ressam Ahmet Güneştekin’in ‘Güneş Çemberinin Varisleri’ isimli sergisinin açılışına katıldı

MONAKO (AA) -  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Monako'daki temaslarından sonra Türk ressamın sergisini açtı.

Bir dizi temasta bulunmak için Monako’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ve Maliye Bakanı Şimşek, ressam Ahmet Güneştekin’in ‘Güneş Çemberinin Varisleri’ isimli sergisinin açılışına katıldı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Bakanlar Ömer Çelik ve Mehmet Şimşek, daha sonra Ahmet Gümüştekin'in onuruna verilen kokteyle katıldı. Burada konuşan Çelik, Ahmet Güneştekin’i ‘kaderini sırtında taşıyan bir entelektüel' olarak tanımlayarak İbn-i Haldun'un "Coğrafya Kaderdir" cümlesini örnek verdi. Çelik, sergiye adını veren güneşin bütün insanlığın üzerine eşit şekilde doğması gerektiğinin altını çizerken, Suriye'de ve Irak'ta yaşananlara dikkati çekti.

Çelik, ressam Güneştekin'in Yaşar Kemal'in varisi olduğunu söyleyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ahmet Güneştekin’i biz resimde kendisinden önceki kimseyle mukayese etmiyoruz, özgün bir kişilik. Fakat 'Türk kültür sanat hayatı içerisinde Ahmet Güneştekin kimin varisidir’ diye sorulsa ve benim buna cevap verme hakkım olsaydı 'kendisinin Yaşar Kemal’in varisi olduğunu' söylemek isterdim. Kendisinin bundan sonra güneş çemberinin varislerine Anadolu’nun çocuklarına, Mezopotamya’nın çocuklarına ve tüm insanlığa eserleriyle daha çok barış mesajı vermesini diliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı