Turistlerin ilgisini çeken Obruk Gölü, turizme kazandırılmayı bekliyor

Turistlerin ilgisini çeken Obruk Gölü, turizme kazandırılmayı bekliyor

Konya'nın Karatay ilçesindeki yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen obruğun içinde su birikmesiyle oluşan göl, Kapadokya yol güzergahında olduğu için özellikle Çinli ve Koreli turistlerin ilgisini çekiyor.

Obruk Gölü, 300 metre çapında ve 145 metre derinliği bulunuyor. Bulunduğu mahalleye ve bitişiğinde Selçuklular döneminde yapılan hana ismini veren Obruk Gölü,  yazın ilk aylarında koyu lacivert ve yeşil olan renginin yaz ilerledikçe çivit mavisi, berrak bir renk alma özelliğini taşıyor. 

Konya'da özellikle Karapınar ilçesinde irili- ufaklı 320'e yakın obruk bulunuyor. Bazılarının dibinde su bulunurken, bazılarının ise zemini kuru. Konya- Aksaray karayolunun 70'inci kilometresinde Kızören mevkiinde oluşan obruk ise içinde tatlı suyun birikmesi nedeniyle  göle dönüştü. 300 metre çapında ve 145 metre derinliğe sahip Obruk Gölü, Kapadokya güzergahında olduğu içinde özellikle Çinli ve Koreli turistlerin ilgisini çekiyor.  Tur otobüsleriyle doğal güzelliği görmek için gelen  turistler, obruğun eşsiz görüntüsü karşısında bol bol fotoğraf çektiriyor. Bulunduğu mahalleye ve bitişiğinde Selçuklular döneminde yapılan hana ismini veren Obruk Gölü,  yazın ilk aylarında koyu lacivert ve yeşil olan renginin yaz ilerledikçe çivit mavisi, berrak bir renk alma özelliğini taşıyor. 

turistlerin-ilgisini-ceken-obruk-golu-(1).jpg

DOĞA HARİKASI, TURİST BEKLİYOR

Obruk Mahallesi sakini Sıtkı Öztürk, yaz aylarında günde 10-15 turist otobüsünün geldiğini; ancak onların konaklaması ve dinlenip vakit geçirmesi için herhangi bir tesis ve yapının olmadığını belirtti. Öztürk, şunları söyledi:

"Özellikle yaz mevsiminde 10-15 otobüs turist geliyor. Fakat turistlerin burada vakit geçirebileceği veya konaklayabileceği bir alan yok. Burada bir düzenleme yapılsa o zaman gelen turist daha fazla olur. Burada Selçuklulardan kalma bir han var. Han çok bakımsız. Restore etmek için gelen müteahhitler tamamlamadan gidiyor.  Burası canlandırılırsa, turizme de katkısı olur.  1984 yılında  göle bir çocuk düştü. Dalgıçlar geldi arama yaptı, çocuğu bulamadı. Sonra da bir netice alınamadı."  

TEKRAR GELMEK İSTİYORLAR

Obruğu gezmeye gelen Malezya'da yaşayan Çinli turist Christian Choo, "Türkiye  çok güzel ülke. Çünkü çok doğal, çok renkli. Doğal oluşumlar harika görünüyor.  Gördüklerim karşısında şaşırdım. Yemekler biraz ilginç; ama güzel bir ülke. Yabancı kültür ilginç ve tarihi birçok şey içeriyor. Arkadaşım daha önce buraya gelmişti. Ondan bir çok  güzel şey gördüm." diye konuştu.

turistlerin-ilgisini-ceken-obruk-golu-(3).jpg

Başka bir Çinli turist eczacı Jo Yee, "Türkiye benim için çok tarihi bir yer. Çok kültürel ve güzel yerler var. Özellikle  Kapadokya gibi yerler görülmeye değer. Bunun gibi doğal alanları görmek güzel. Fırsat olunca bir daha geleceğim" dedi. dha

turistlerin-ilgisini-ceken-obruk-golu-(5).jpg

turistlerin-ilgisini-ceken-obruk-golu-(7).jpg