Turistik tesislere imar barışında kolaylık

Turistik tesislere imar barışında kolaylık

İmar barışı düzenlemesi ile yeni bir gelişme ve değişiklik yaşanıyor. Artık tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle...

İmar barışı düzenlemesi ile yeni bir gelişme ve değişiklik yaşanıyor. Artık tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle "Yapı Kayıt Belgesi" uygulamasından yararlanabiliyor.

İmar barışı uygulama usul ve esaslarında yapılan ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılarda, bedel aykırı alan üzerinden hesaplanıyor. Bu kapsamda yapı kullanma iznine göre, tek bağımsız bölüm olarak kullanılan; alışveriş kompleksi, hastane, otel, fabrika, imalathane ve benzeri yapılardaki aykırılıklarda, yaklaşık maliyet bedeli aykırılığından dolayı meydana gelen alan üzerinden hesaplanıyor. Değişiklik öncesi uygulamada otel gibi yapıların, iskanlı alanları da, bedel hesabına dahil edilmekte ve çok büyük maliyetlerle karşılaşılmaktaydı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin konuya ilişkin açıklamasında; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, başta oteller olmak üzere; büyük yapıların imar barışından faydalanabilmeleri için vermiş olduğu destekten dolayı şükranlarını dile getirdi.

14 Eylül 2018 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen Yapı Kayıt Belgesi uygulamaları seminerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı baş hukuk müşaviri Ahmet Küçükler: "Açıklanan bu düzenleme ile, üye tesislerimiz ve sektörümüz Yapı Kayıt Belgesi uygulamasından makul bedellerle faydalanabilme imkanına kavuştu" dedi.

TTYD 7 ve 8 Ağustos 2018 tarihlerinde Antalya ve Muğla'da, 14 Eylül 2018 tarihinde İstanbul'da Yapı Kayıt Belgesi seminerleri gerçekleştirerek yatırımcılarla kamu makamlarını bir araya getirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı