Turist getiren uçaklara yakıt desteği

Turist getiren uçaklara yakıt desteği

AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan: - "Destek kapsamına Hasan Polatkan Havalimanı'nın alınması kararı büyümemize ivme kazandıracaktır"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın 2017 yılı boyunca yurt dışından turist getiren seyahat acentelerine yakıt desteği verileceği açıklamasına ilişkin, "Destek kapsamına Hasan Polatkan Havalimanı'nın alınması kararı büyümemize ivme kazanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğan, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın bulunduğu Bakanlar Kurulunun aldığı bir kararla Türkiye'ye turist taşınan uçak seferlerine yönelik yakıt desteği sağlanan havalimanlarının listesine AÜ İki Eylül Yerleşkesinde bulunan Hasan Polatkan Havalimanı'nın da eklendiğini anımsattı.

Söz konusu desteğin havalimanına yönelik uçuşlara olumlu katkı sağlayacağını belirten Gündoğan, şunları kaydetti:

"Hasan Polatkan Havalimanımız her geçen yıl dış hat yolcu kapasitesini artırıyor. 2014 yılında 43 bin 413 olan dış hat yolcu sayımız, 2015'te 49 bin 536'ya, 2016 yılında ise henüz yıl bitmemesine rağmen ekim ayı sonu itibarıyla 50 bin 533'e yükseldi. Dış hat yolcu sayısı bakımından her yıl yüzde 10 ila 15 arasında büyüme sağlıyoruz. Söz konusu destek kapsamına Hasan Polatkan Havalimanı'nın alınması kararı büyümemize ivme kazandıracaktır. Bu kararın alınmasında katkı sağlayan başta hükümetimiz olmak üzere Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı hocamıza şükranlarımı sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :