TÜRGEV'li öğrencilere eğitim desteği

TÜRGEV'li öğrencilere eğitim desteği

TÜRGEV ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, TÜRGEV'li öğrencilere yabancı dilden, güzel sanatlara kadar birçok konuda eğitim verilecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) arasında imzalanan protokolle, TÜRGEV'li öğrencilere yabancı dilden, güzel sanatlara kadar birçok konuda eğitim verilecek.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Arzu Akalın yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin mezuniyet sonrasında hayata daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Akalın, öğrencilerin akademik başarılarının yanında entelektüel gelişimlerini de önemsediklerini aktararak, bu amaçla FSMVÜ ile güçlü bir iş birliği yaptıklarını bildirdi.

Protokolü FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ile imzaladıkları bilgisini veren Akalın, şunları kaydetti:

"Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin bilgi, beceri ve entelektüel seviyelerini geliştirecekleri bir ortamı onlara sunmayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamda eğitim kaygısı olan her kuruluşla birlikte hareket etmeye varız. Öğrencilerimizin üniversite sıralarından yeterli donanımla mezun olmaları için bugünden itibaren Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi de olanaklarını bizimle paylaşacak. Yaptığımız protokol sonucunda öğrencilerimiz bu üniversitenin de desteğiyle İngilizce ve Arapça eğitimi alabilecekler. Böylece dünya vatandaşı olmak için edinmeleri gereken becerilere bir adım daha yaklaşacaklar." değerlendirmelerinde bulundu.

Akalın, TÜRGEV'in eğitim anlayışında kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin vazgeçilmezliğine vurgu yaparak, bundan sonra sosyal ve kültürel etkinliklerde üniversiteyle birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Öğrencilerinin sanatın iyileştirici gücüyle buluşmalarını önemsediklerini ifade eden Akalın, üniversitenin güzel sanatlara meraklı öğrenciler için sanatın çini, hat ebru gibi dallarında eğitmen, mekan ve materyal desteği sağlayacağı bilgisini verdi.

İmzalanan protokolle FSMVÜ öğrencileri TÜRGEV yurtlarında kalabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :