TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu

TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:- "TÜRGEV olarak eğitimin evrensel bir güç olduğunu biliyoruz. Evlatlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, "TÜRGEV olarak eğitimin evrensel bir güç olduğunu biliyoruz. Evlatlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz." dedi.

Akalın, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kuruldaki konuşmasında vakfın kuruluş ve günümüze kadar geliş sürecini anlattı.

Kendi jenerasyonunun gelecek planlarında hep "Ama" olduğunu belirten Akalın, bugün ise gençlerin "Amasız bir gelecek" için çalıştığı bir vakıfta yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Akalın, çalışmaların birkaç samimi insanın bir araya gelmesiyle başladığını dile getirerek, "Şükürler olsun ki bizler TÜRGEV çatısı altında güzel şeyler paylaşıyoruz. An geliyor Suriyeli kardeşlerimiz için çalışıyoruz." diye konuştu.

Yakın zamanda Siirt'teki yurtlarını ziyaret ettiklerini anlatan Akalın, ziyarete ilişkin anılarını aktardı.

Akalın, vakfa duyulan güvenin ve gönül bağının hiçbir bedelle mukayese edilemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"TÜRGEV için çalışan tüm arkadaşlarım da benimle aynı duyguları paylaşıyor. Hazreti Ali'nin "Evlatlarınızı yaşayacakları çağa göre yetiştirin' şeklinde bir sözü var. Böylece bize nasıl bir eğitim tasarlamamız konusunda da ipucu veriyor. Şunu biliyorum ki Türkiye'nin devam eden bu yükselişi ancak genç kardeşlerimin her alanda birikimli bir şekilde yetişmesiyle mümkün olacaktır. TÜRGEV olarak eğitimin evrensel bir güç olduğunu biliyoruz. Evlatlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz."

Geleceğin geçmişten bağımsız inşa edilemeyeceğine vurgu yapan Akalın, İbn-i Sina'dan örnekler verdi. Akalın, farklı ilim dallarında yetişmenin insana makro bir bakış açısı kazandırdığını anlatarak, TÜRGEV'de gençlere pek çok farklı alanda eğitimler verdiklerini belirtti.

Gençlerin sadece bir alanda yetişmesinin doğru olmadığını dile getiren Akalın, şunları kaydetti:

"Kızlarımız kariyer ve özel hayat dengesini sağlam bir şekilde kurmalı. Hem cemiyetin ham maddesi ailede hem de sosyal hayatta geleceğin ana unsuru olmayı başarabilmelidir. Dünyaya söyleyecek ve her zaman aklında olan bir sözü, hangi şartta olursa olsun tuttuğu bir söz olmalı. Bizim hayalini kurduğumuz işte böyle bir gençliktir."

Akalın, konuşmasının sonunda kendilerine desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :