TÜRGEV'den Komşuluk Hakkı İftarı

TÜRGEV'den Komşuluk Hakkı İftarı

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:- "Türkiye'de 50'yi aşan yurt sayısı ile toplam 8 bin 500 öğrenci kardeşimizi yurtlarımızda misafir ediyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde Gaziantep'inden, Bursa'ya, İzmir'den Antalya'ya, Edirne'den Artvin'e uzanan ç


İSTANBUL (AA) - TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, "Türkiye'de 50'yi aşan yurt sayısı ile toplam 8 bin 500 öğrenci kardeşimizi yurtlarımızda misafir ediyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde Gaziantep'inden, Bursa'ya, İzmir'den Antalya'ya, Edirne'den Artvin'e uzanan çok farklı noktalarda yurtlarımız var. Tıpkı bu bahçede farklı memleketlerden, kültürlerden gelen misafirlerimiz olduğu gibi yurtlarımızda da öğrencilerimiz dil, din, kültür, ekonomik durum ayırt etmeksizin dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşıyor, hayatlarını paylaşıyor." dedi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından düzenlenen, "Komşuluk Hakkı İftarı" programı Fatih'te Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesinde yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, bu ramazan akşamında, güzel bir geleneği birlikte yaşatmış olmaktan ve komşuluk hukukunu pekiştirmek adına aynı iftar sofrasının etrafında buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Akalın, şunları kaydetti:

"Ramazan biz Müslümanlar için sadece yemek yemeyip sabrettiğimiz, dua ettiğimiz, nefsimizi terbiye ettiğimiz bir ay değil. Aynı zamanda bir ramazan dostluk ayı. Bu ay akrabalarımızla, dostlarımızla, çalışma arkadaşlarımızla buluştuğumuz, sohbet ettiğimiz, varsa kırgınlıklarımızı giderdiğimiz bir ay. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor; 'Cebrail bana, daima komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mirasçı kılacak zannetmiştim'. Peygamberimiz bize komşunun, akrabalarımız kadar yakın olduğunu söylüyor. Bizler de ramazan ayı vesilesi ile siz değerli komşularımızla buluşmak, dertlerinizle dertlenmek, sevinçlerinize ortak olmak istedik."

"Yıllardır aynı mahallede yaşıyoruz, aynı sokaklarda yan yana yürüyoruz ama aynı masanın etrafında buluşup, suyumuzu, ekmeğimizi paylaştığımız bir ortamı Mevlanakapı'da yaşayan komşular olarak bu bahçede ilk defa yaşıyoruz." diyen Akalın, bu birlikteliği başka vesilelerle de yaşamayı TÜRGEV ailesi olarak çok istediğini vurguladı.

TÜRGEV'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve üniversite okuyan genç kızları ağırladıklarına dikkati çeken Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 50'yi aşan yurt sayısı ile toplam 8 bin 500 öğrenci kardeşimizi yurtlarımızda misafir ediyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde Gaziantep'inden, Bursa'ya, İzmir'den Antalya'ya, Edirne'den Artvin'e uzanan çok farklı noktalarda yurtlarımız var. Tıpkı bu bahçede farklı memleketlerden, kültürlerden gelen misafirlerimiz olduğu gibi yurtlarımızda da öğrencilerimiz dil, din, kültür, ekonomik durum ayırt etmeksizin dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşıyor, hayatlarını paylaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1996 yılında TÜRGEV, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfını kurduğunda bu ülkenin genç kızları iyi imkanlarda okusunlar, tehlikeli ortamlardan uzak dursunlar, kendilerini geliştirsinler, milletine ve değerlerine bağlı gençler olsunlar, istedi. Bugün biz de onun koyduğu hedefler doğrultusunda daha fazla gencimize hizmet vermek için çalışıyoruz. Buradaki her bir öğrencimiz, bizim kızımız gibi ve bizlere emanet."

Akalın, aynı düşüncelerle buradaki komşuların çocuklarını da kendi yurtlarında misafir ettikleri öğrencilerden ayrı görmediklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Ümraniye ve Konya'da bulunan yurtlarımızda geçen senelerde yurdun etrafında yaşayan komşularımızın evlatlarına zayıf oldukları derslerde öğrencilerimiz ders anlatıp, onlara yardımcı olmuşlardı. Bu ve buna benzer çalışmalarla mahallemizin çocuklarına, gençlerine kucak açarak, eğitim hayatlarına katkı sağlamayı, TÜRGEV olarak kendimize bir görev olarak görüyoruz. Bugün burada bir muhabbeti başlatmak, geliştirmek için iftar açtık ve inşallah bu komşuluk hukukunu önümüzdeki dönemde farklı organizasyonlar, etkinliklerle hep birlikte, pekiştireceğiz. Ve duam o ki bu güzel niyetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için Rabbim önümüzü açsın ve işlerimizi kolay eylesin inşallah."

İftara, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, TÜRGEV genel kurul ve yönetim kurulu üyeleri, Mevlanakapı Mahallesi'nde ikamet edenler ve öğrenciler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :