Türgev Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan:

Türgev Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan:

"Çözüm Süreci ile bölgede çok büyük bir mesafe alınması sağlanmış ancak maalesef siyaseti, siyaset olarak yapamayan, kontrolleri başkalarının elinde olan kesimler, bu süreci her zaman aksattılar, sekteye uğrattılar"

BATMAN (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan,  "Çözüm Süreci ile bölgede çok büyük bir mesafe alınması sağlanmış ancak maalesef siyaseti, siyaset olarak yapamayan, kontrolleri başkalarının elinde olan kesimler, bu süreci her zaman aksattılar, sekteye uğrattılar" dedi.

Bilal Erdoğan, vakıf çalışmaları nedeniyle, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kristal Park Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

 Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, Ensar Vakfı ile bölgede sivil toplum buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, eğitim alanındaki çalışmalar kapsamında dün Hakkari ve Şırnak'ta, bugün ise Siirt ve Batman'da bulunduklarını  anlattı.

 Erdoğan, "Çözüm Süreci ile bölgede çok büyük bir mesafe alınması sağlanmış ancak maalesef siyaseti, siyaset olarak yapamayan, kontrolleri başkalarının elinde olan kesimler, bu süreci her zaman aksattılar, sekteye uğrattılar. Bunlar sürecin önünden çekilirlerse çok daha başarıya ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı