TURÇEV-DER Yunak’ta dayanışma yemeğinde buluştu

TURÇEV-DER Yunak’ta dayanışma yemeğinde buluştu

TURÇEV-DER tarafından gerçekleştirilen Dayanışma Yemeğinde 24 Ağustos’ta 4. Alaş Toyga Şöleni’nin Ünlü Sanatçı İsmail Türüt’ün katılımıyla coşku içerisinde tüm Turgutoğulları beyliğinin torunlarının katılımıyla kutlanacağı duyuruldu

 

Turgut ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği (TURÇEV-DER) Yunak’ta tüm mahalle muhtarları ile dayanışma yemeğinde buluştu. Yunak İMKB Yatılı Bölge Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Yunak Protokolü hazır bulundu.

TURGUTOĞULLARININ TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Programın açılış konuşmasını yapan TURÇEV-DER Başkanı Erol Yayla, Turgutoğulları’nın Anadolu’ya 1100’lü yıllarda yerleştiğini söyledi. Turgutoğulları’nın Konya’nın fethinde ve bölgenin ıslah edilmesinde, Türkleştirilmesinde emeği geçen bir beylik olduğunu ifade eden Başkan Erol Yayla, “Beyliğimizi tarihçilerimiz dahil, beylik olarak hiç gün yüzüne çıkaramamışız, zaman içerisinde Turgutoğulları’nın kendi gayretleriyle gazi öğretmen Cemal Ünlü hocamız özellikle Mustafa Kaygusuz müdürüm ve diğer arkadaşlarımız TURÇEV-DER olarak bu işe el attık ve Turgut oğullarının kim olduğunu, nereden gelip ıslah edildiğini anlatmaya çalıştık” diye konuştu.

‘ULUSLAR ARASI TURGUTOĞULLARI SEMPOZYUMU’ DÜZENLENDİ

Başkan Yayla, Turgutoğulları’nın tarihinin bilinmesi ve gün yüzüne çıkartılması adına ciddi çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Halil Şahin Müdürümüz sayesinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Orman bakanlığı, Devlet Su işleri ve TURÇEV-DER’in katkılarıyla organize ederek ‘Uluslar Arası Turgutoğulları Sempozyumu’ düzenledik. O sempozyum neticesinde Turgutoğulları’nı geçmişten bu güne anlatan bir kitap ortaya çıktı. İnşallah toplantılarımızla gayretlerimizle çıkaracağımız kitaplarla, kültürel faaliyetlerimizle, yapacağımız şölenlerle Turgutoğlullarının birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlayacağız. Biz dernek olarak Turgutoğlullarına hizmet edebilmek ve bir arada tutabilmek için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz” şeklinde konuştu.

YAYLA; ‘ŞENLİKTE BULUŞALIM’

Her sene geleneksel hale getirdikleri Alaş Toyga şöleninin bu senede geniş kapsamlı bir şekilde kutlanacağını belirten Başkan Yayla, “Turgutoğulları olarak 24 Ağustos’ta 4. Alaş Toyga şölenimizi gerçekleştireceğiz. Bu seneki şölenimizde Turgutoğlullarından birisi olan ünlü sanatçı İsmail Türüt’de katılacak. Şölenimize herkes davetlidir. Şölenimizi birlik içerisinde kutlayarak tüm topluma dostluk mesajı vereceğiz” dedi.

AKBULUT; BİRLİKTE GÜÇLÜSÜNÜZ

Daha sonra konuşan Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ise Dayanışma Yemeğin’nin birlik ve beraberliği sağlama atçısından çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Kaymakam Akbulut, “TURÇEV ilk ziyarete geldiğinde eski yönetimle gelmişlerdi. Daha sonra Erol Yayla başkanlığında yeni yönetimle tanıştık. Ben bu yeni yönetimdeki ve Erol beydeki gayreti gördüm, bu gayretler ve birlik beraberlik çok önemli. Çünkü Turgutoğlulları olarak sizler, Yunaklılar olarak sizler birlik ve beraberliğiniz ölçüsünde güçlü ve kuvvetli olabiliyorsunuz. Bana Turgutoğullarıyla ilgili bir kitap hediye edilmişti orada gördüğüm şöyle bir durum var; Turgutoğulları’nın çok köklü bir tarihi var. Fakat son 20-30 yılda bu tarih işlenmeye başlamış. Daha öncesinde sahipsiz kaldığı bir dönem olmuş. Bu tarihinde irdelenmesi ve araştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle köklü bir topluluğun birliğinin daim olması lazım. Rabbim birliğinizi beraberliğinizi bozmasın. Sizlerden bir istirhamım var lütfen tüm Turgutoğlu köylerini gezelim, burada ihtilaflı durumlar olabiliyor. İhtilafları azalttıkça gücünüz kuvvetiniz artacak. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah şölende de hep birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.