Tur midibüsü kazasında ölen kadınlar anıldı

Tur midibüsü kazasında ölen kadınlar anıldı

Muğla'da, İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e gidenleri taşıyan tur midibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 24 kişi için anma programı düzenlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'da, İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e gidenleri taşıyan tur midibüsünün devrilmesi sonucu 24 kişinin yaşamını yitirdiği Sakar Geçidi mevkisine karanfil bırakılarak, dua edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, MHP Muğla ve İzmir il başkanlıkları ile Marmaris ilçe teşkilatınca, geçen yıl 13 Mayıs'taki kazada ölen 21’i kadın 24 kişi için anma etkinliği düzenlendi.

Kazada hayatını kaybeden kadınların resim ve isimlerinin bulunduğu pankartı olayın yaşandığı yere asan katılımcılar, buraya karanfil bırakarak yaşamını yitiren kadınlar için dua etti.

Marmaris MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, "Dünyada hiçbir ülkede Türk kadını kadar milletinin kurtuluşa ermesi için mücadele veren ülke kadını yoktur. Geçen yıl Buca’dan Marmaris’e gelmekte olan 21 annemizi burada kayıp ettik. Bunların üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

Buca İlçe Başkanı Bekir Arnavut da kazanın olduğu gün tesadüfen olay yerinden geçtiğine işaret ederek, "Hiç unutamayacağımız, belki de kaderinizin yazıldığı an o andı. Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımız bizim tanıdığımız, arkadaşlarımız ve eşleri idi. Biz onları tanısak da tanımasak da onların acılarına bütün ülkemiz ortak oldu." diye konuştu.

Anma programına katılan AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen de tur adı altında düzenlenen her geziye katılınmaması gerektiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığının yetkisi dahilindeki tur operatörlerinin bu tür organizasyonlarda tek yetkili olduğunu ifade etti.

- Olay

Muğla'da geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen kazada, Anneler Günü programı için İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıkan çoğunluğu kadın ve çocukların bulunduğu midibüs, Sakar Geçidi'nde şarampole yuvarlanarak 15 metre aşağıdan geçen karayoluna düşmüştü. Kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :