Tur Konya'dan  başlıyor

Tur Konya'dan başlıyor

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2018), bugün Konya'da başlayacak. Mevlana Meydanından başlayacak 148.4 km’lik tur Kültürpark’ta sona erecek.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Mevlana Meydanı’ndan verilecek nötr start ile başlayacak. Turun startı ise Ankara Yolu “5 Yol” yanından verilecek.

Ankara Yolu’nda pedal çevirecek bisikletçiler, Bilim Merkezini geçtikten sonra kavşaktan İstanbul Yolu istikametine dönecek. Selçuk Üniversitesi ilerisindeki köprülü kavşaktan İstanbul Yoluna girecek bisikletçiler bir süre gittikten sonra Doç Dr. Halil Ürün Caddesine girecek. Büyükşehir Stadyumu yanından pedal çevirmeye devam edecek bisikletçiler burada Sprint mayosu için mücadele verecek. Daha sonra Barış Caddesine girecek bisikletçiler Güzelyayla Caddesi, Uluyayla Caddesi üzerinden yeniden Sakarya Durağı kavşağından yeniden İstanbul Yoluna giriş yapacak. Bisikletçiler Nalçacı Caddesi, Vatan Caddesini takip ettikten sonra Konya Beyşehir Yolu’na girecek. Tırmanış etaplarının da yer aldığı güzergahta Kızılören yönüne dönecek pedallar Sefaköy istikametinden Konya-Seydişehir Yoluna girecek. Buradan Dutlukır Yoluna dönecek bisikletçiler Çandır Mahallesi Meram Eskiyol güzergahından Ahmet Özcan’a çıkacak. Ahmet Özcan Caddesinden şehir merkezine girecek bisikletçiler Eski Stadyumun yanından şehir merkezine girdikten sonra Meram Yeniyol istikametine dönecek. Evliya Çelebi Parkı önünde “Türkiye Güzellikleri” mayosu için yarışacak bisikletçiler Meram Son Durak’tan tekrar Dutlu Caddesine girecek. Yeniden Meram Eskiyol’a girecek bisikletçiler önceki güzergahı tekrar takip ederek şehir merkezine girecek. Tur Kültürpark’ta sona erecek.

 

stage1_2018_konya_konya_102_.jpg

 

Etiketler :