Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi

Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi

Tüpraş Genel Müdürü Erkut:

KOCAELİ (AA) - Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, şirketi dönüşümde uluslararası konumda ilk sıralara taşıyacak, 3 milyar dolar tutarındaki, Türkiye'nin en büyük stratejik yatırımı Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Barış Turabi ve bazı sanayiciler, Erkut'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Erkut, MARKA'nın koordinasyonuyla başlayan ziyaretlerle, etkin iş birliği ve eş güdümle bölgenin daha da kalkınacağını, kaynak ve potansiyelin daha etkin kullanılacağını söyledi.

Süreci iş kollarındaki deneyim ve birikimin paylaşılarak, bölgenin sorunlarının birlikte çözülebilmesi açısından değerli fırsat gördüğünü anlatan Erkut, kurumun faaliyetleriyle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

 "Tüpraş'ı dönüşümde uluslararası konumda ilk sıralara taşıyacak, 3 milyar dolar tutarındaki, ülkemizin en büyük stratejik yatırımı Fuel Oil Dönüşüm Projemizi tamamlamanın arifesindeyiz. Ülkemizin de gururu olacak yatırımımıza ilişkin sizleri bilgilendirecek, sahayı gezdireceğiz. Ziyaretinizin tüm taraflarca yararlı olması, yeni başlangıçlar oluşturması temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ediyoruz."

Akbulut da ajansın başlıca fonksiyonunun yatırımcılar için arazi envanteri oluşturarak, yatırımcılara danışmanlık hizmeti sağlanmak olduğunu vurguladı.

Tüpraş'ı özelleştirme sonrası yaptığı yatırımlar dolayısıyla kutlayan Akbulut, şöyle konuştu:

"Özel sektör olarak yapılan bu yatırımlar aslında Tüpraş'ın kamu görevini devam ettirdiğini bize gösteriyor. Bunlar ülkemize yapılmış yatırımlar. Tüpraş'ı yeni yatırımının, her sene ülkemiz cari açığının kapatılmasına her yıl 1 milyar dolar katkıda bulunacak olmasından dolayı tebrik ediyorum. Devlet olarak biz de ancak bu kadar yapabilirdik."

Konuşmaların ardından İzmit Rafineri Müdürü Mesut İlter, söz konusu proje ve şirketin su kaynaklarının verimli kullanımı için İzmit Rafinerisi'nde yürüttüğü yeni su hazırlama ünitesi yatırımı hakkında bilgi verdi ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Ziyaret, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı