“Tüp geçit” projesi öğrencilere ilham kaynağı oldu

“Tüp geçit” projesi öğrencilere ilham kaynağı oldu

Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından bir süre önce hazırlanan “Tüp geçit” projesi lise öğrencilerine ilham kaynağı oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un göreve geldikten sonra oluşturduğu proje ekibine özel olarak hazırlattığı ve kamuoyunun gündemine gelmesi ile birlikte ilçede heyecan uyandırarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan “tüp geçit” projesinden esinlenen Beyşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları bilim projesini açılan bilim fuarında gözler önüne sunarak davetlilerin beğenisine sundu.

Drammen kavşağı ile saat kulesi arasındaki kavşak arasında Eşrefoğlu Köprüsü’nün kaldırılmasıyla inşa edilmesi tasarlanan Beyşehir Belediyesi’nin projesine göre, gölün derinliklerine inilerek tüp geçit yapılması, geçidin içerisinden çift şeritli yolun yanı sıra geleceğe yönelik olarak tramvay hattı da geçirilmesi öngörülüyor. Proje hayata geçirilirse, ilçenin tarihi sembol değeri olan ve yörenin inci gerdanlığı olarak da nitelendirilen tarihi Taşköprü’nün kaybolan güzelliğinin yeniden ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un alkışlayarak tebrik ettiği proje, fuarı gezen davetlilerin de ilgisini çekerken, “Bilime uzanan proje”yi hazırlayan 11’inci sınıf öğrencileri, amaçlarının tarihi Eşrefoğlu Camisi gibi güzellikleri ortaya çıkarmak olduğunu dile getirdi. Öğrenciler, “Tabii ki Beyşehir köprüsünden yola çıktık. Tarihi köprümüzün önünde bildiğiniz gibi yeni bir köprü var. O köprüyü yıkarak, alttan geçit yapmayı düşündük. O tarihi güzelliğimizi görebilmenin yanında yeni köprü yıkıldıktan sonra ilçemiz merkezinden tarihi Eşrefoğlu Camimizi de daha rahat görebileceğiz” diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, TÜBİTAK destekli bilim fuarının açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin bir şey oluşturma, bir eser oraya koyma adına içlerindeki istidatı bu tür etkinliklerle somut haline getirdiğine vurgu yaparak, “Tabi, bunlar çocuklarımızın genç yaşta bilime, gelişmeye, ilerlemeye olan inancını pekiştiriyor. Onların kendilerine güvenini artırıyor. İnşallah ileriki yıllarda eğitimlerinin üniversite basamağında bu istidatlarını daha da geliştirirler. Sahip oldukları imkanlarla da ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak bilimsel eserler ve buluşlar ortaya koyarlar. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Beyşehir Anadolu Lisesi Müdürü Musa Göker de, konuşmasında, TİBÜTAK desteğiyle bu yıl ilkini düzenledikleri bilim fuarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirilirken, iki aylık bir çalışma ürünü olduğu belirtilen 13 farklı branşta, 60 proje katılımcıların beğenisine sunuldu.

İlçe protokolü ve davetliler daha sonra okul içerisinde açılan fuarı gezerek öğrencilerin hazırladığı projelerle ilgili bilgiler aldı. Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, daire amirleri, eğitim camiası mensupları, vatandaşlar katıldı.