Tunus'un maden bölgesindeki fosfat üretimi yeniden başladı

Tunus'un maden bölgesindeki fosfat üretimi yeniden başladı

GAFSA (AA) - Tunus'un Gafsa kentindeki maden havzasında protestolar nedeniyle yaklaşık bir aydır durdurulan fosfat üretiminin yeniden başladığı bildirildi....

GAFSA (AA) - Tunus'un Gafsa kentindeki maden havzasında protestolar nedeniyle yaklaşık bir aydır durdurulan fosfat üretiminin yeniden başladığı bildirildi.

Ülkenin en büyük sendikası Tunus Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (UGTT) bağlı Madenciler Sendikası Genel Sekreteri İbrahim es-Suhaymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gafsa'da yer alan maden bölgesindeki fosfat üretiminin yeniden başladığını ifade etti.

İşçilerin, dünden bu yana çalışmaya başladığını söyleyen Suhaymi, iki gün içinde çalışma ve üretimin normale dönmesinin beklendiğini kaydetti.

Ayrıca Mitlevi kentindeki Ummu'l Haşeb madeninden çıkarılan fosfatın, Kabus kentindeki kimyasal komplekse transfer işleminin de yapıldığı aktarıldı.

Ülkenin güneyindeki maden havzasındaki fosfat üretimi, "istihdam ve kalkınma" talebiyle gerçekleştirilen protestolar nedeniyle yaklaşık bir ay önce durdurulmuştu.

Terör örgütü DEAŞ saldırılarının ardından turizm sektörü büyük darbe alan ve ekonomik dar boğaz yaşayan Tunus'ta fosfat üretimi, en önemli döviz kaynaklarından biri olarak addediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :