Tunus'taki uluslararası yatırım konferansı

Tunus'taki uluslararası yatırım konferansı

Tunus İnsan Hakları ve Sivil Toplum ile Anayasal Kurumlar Arası İlişkiler Bakanı Bin Garbiyye:"Tunus'ta karlı bir yatırım ortamı, büyük ölçekli ve çok sayıda yatırım imkanı var. Diğer ülkelerde olmayan büyük ekonomik beklentilere sahip. Tunus'a yatırım ya

TUNUS (AA) - SEYFEDDİN TRABLUSİ - Tunus İnsan Hakları, Sivil Toplum ile Anayasal Kurumlar Arası İlişkiler Bakanı Mehdi bin Garbiyye, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu tüm dost ülkeleri Tunus'ta düzenlenmesi planlanan "Tunus 2020: Katılım Yolunda Sürdürülebilirlik ve Verimlilik" isimli uluslararası yatırım konferansına katılmaya çağırdı.

AA muhabirine konuşan Bin Garbiyye, "Türkiye ve tüm dost ülkeleri, Tunus, Kanada, Fransa, Katar ve Dünya Bankası'nın himayesinde 29-30 Kasım'da düzenlenecek yatırım konferansına katılmaya çağırıyoruz." dedi

Ülkesinin sunduğu yatırım atmosferinden övgüyle söz eden Bin Garbiyye, Tunus'un son derece önemli bir coğrafyada bulunduğunu, insan gücündeki yeterlilik ve kabiliyet açısından da dünya standartlarıyla rekabet edecek şartlara sahip olduğunu ifade etti.

Bin Garbiyye şunları söyledi:

"Tunus'ta karlı bir yatırım ortamı, büyük ölçekli ve çok sayıda yatırım imkanı var. Diğer ülkelerde olmayan büyük ekonomik beklentilere sahip. Tunus'a yatırım yapmak, uzlaşı üzerine kurulu ve birçok önemli siyasi başarı elde eden, güvenlik, istikrar ve toplumsal barışı sağlayan 'Tunus modeline' yatırımdır. Tunus'a yatırım yapmak bugün bölgede yaygın olan iç savaşlara ve radikalizme karşı yatırımdır."

Ülkesinin son dönemde önemli siyasi başarılar elde ettiğini yineleyen Bin Garbiyye, "Şimdi kalkınma, istihdam yaratma ve demokrasiyi sürdürme konusunda başarılar elde etmek için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Tunus tüm bölgeye umut verecek"

Bin Garbiyye, "Tunus'un başarısı yalnızca Tunusluların değil tüm bölgenin başarısıdır. Kalkınma ve sosyal adalet, özgürlük ve demokrasi şemsiyesi altında mümkündür. Tunus tüm bölgeye umut verecek." dedi.

Henüz 40 gününü yeni doldurmuş olan Yusuf Şahid başkanlığındaki hükümetin, gelecek ayın sonunda Tunus'ta düzenlenmesi planlanan uluslararası yatırım konferansının verimli geçmesi için büyük bir ciddiyetle çalıştığına dikkati çeken Bin Garbiyye, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının gece gündüz bu konu üzerinde çalıştığını, uluslararası para fonlarının ziyaretleri olduğunu ve dünya çapında yatırımcılarla görüşmeler yapıldığını aktardı.

Bin Garbiyye, göreve geldiği ilk günden itibaren hükümetin ekonomik reformlar gerçekleştirdiğini ve bunların ülkedeki yatırım atmosferini iyileştirdiğini vurguladı.

Ülkenin gelecek dönemde karşılaşacağı zorluklara da değinen Bin Garbiyye, Tunus Genel İşçi Sendikası'yla (UGTT) beraber çalışılarak elde edilen sosyal istikrara karşı ne yazık ki ülkede bir terör engelinin bulunduğunu söyledi.

Ülkesinin terörle mücadele halinde olduğunu ve bu konuda büyük ilerleme katedildiğini ifade eden Tunuslu Bakan, DEAŞ'ın Bingirdan'da düzenlediği saldırının küresel ve bölge düzeyde terörle mücadele konusunda bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Bin Garbiyye, Tunus'un ordusu, emniyet birimleri, devleti ve halkıyla terörü alt edecek güce sahip olduğunu gösterdiğini, bu konuda müsamahakar olmadığını belirtti.

- Radikalizm ve aşırılığa karşı yeni yöntem

Devletin teröre yaklaşımının sadece güvenlik açısından olmayacağını ifade eden Bin Garbiyye, "Aralarında kültür, kadın, din işleri bakanlıklarının da yer aldığı birçok bakanlık, özellikle de fakirlik ve işsizlik mağduru olan gençlerimizin terör örgütlerinin kurbanı olmaması için birlikte çalışma yürütüyor." şeklinde konuştu.

Bin Garbiyye, radikalizm ve aşırılığa karşı ülkesinin yeni bir yöntem getirmeye çalıştığını, bunun radikalizm olgusunun içine düşenler de dahil, Tunuslu gençler için alternatif bir yöntem olacağını dile getirdi.

Anayasal Kurumlar, Sivil Toplum ve İnsan Hakları İlişkileri Bakanı Mehdi bin Garbiyye son olarak,"DEAŞ'ın izlediği yol ölüm yolu. İslamla bir alakası yok. Dinimizden ve kimliğimizden yola çıkarak onu çürüteceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :