Tunus'taki otel saldırısı

Tunus'taki otel saldırısı

Tunus Dışişleri Bakanı Bekkuş:"(Tunus, Fransa ve Kuveyt'te) Aynı gün düzenlenen terör saldırılarının zamanlaması tesadüf değil, bilakis terörün küresel boyuta ulaştığının göstergesidir ve hepimizin buna karşı iş birliği içinde olmamız gerektiğini ortaya k

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, "terörün küresel boyuta ulaştığını" belirterek, buna karşı iş birliği içinde olunması gerektiğini söyledi.

Başkent Tunus'taki Dışişleri Bakanlığında, İçişleri Bakanı Muhammed Nacim El-Garseli, Turizm Bakanı Selma el-Lumi ve bazı ülkelerin büyükelçileri ile diplomatik misyon temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Bekkuş, 26 Haziran'da ülkesinde düzenlenen saldırıya değindi.

Fransa ve Kuveyt'te de o tarihte saldırıların gerçekleştirildiğini aktaran Garseli, "Aynı gün düzenlenen terör saldırılarının zamanlaması tesadüf değil, bilakis terörün küresel boyuta ulaştığının göstergesidir ve hepimizin buna karşı iş birliği içinde olmamız gerektiğini ortaya koymaktadır" dedi.

Bekkuş, bölgedeki "terör olgusu"nun sona erdirilmesi için özellikle Libya'da "barışçıl çözüm" talebinde bulunduklarını vurguladı.

- "Libya'daki olaylardan en çok etkilenen ülke Tunus"

İçişleri Bakanı Garseli de komşu ülke Libya'daki olayların ülkesini de etkilediğine işaret ederek, "Libya'da yaşananlardan en çok etkilenen ülkelerden biri Tunus'tur. Libya'daki taraflar arasında siyasi bir çözümün sağlanması adına uluslararası toplumun çaba sarf etmesi gerekmektedir. Böylece halkın yaşadığı trajedi sona erer, orada ortaya çıkan ve giderek yayılan DAEŞ terörü engellenmiş olur" diye konuştu.

Tunus’un Susa kentinde, bir otelin plajına 26 Haziran'da düzenlenen saldırıda 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. Uluslararası kamuoyunda büyük infiale neden olan saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında, bir dizi karar almıştı. Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi de cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkede bir ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı