Tunus'ta yurt dışına kaçırılan paralar

Tunus'ta yurt dışına kaçırılan paralar

Tunus Devlet Mülkiyeti ve Emlak İşleri Bakanı Aşşi:"Yurtdışına kaçırılan paraların geri döndürülmesi konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyoruz"

TUNUS (AA) - Tunus Devlet Mülkiyeti ve Emlak İşleri Bakanı Hatem el-Aşşi, yurtdışına kaçırılan paraların geri döndürülmesi konusunda büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.

Tunus'un kuzeyindeki Gammart banliyösünde "Yasadışı yollarla kazanılan paraların geri alınması sistemi" hakkında düzenlenen uluslararası forum sırasında basın açıklaması yapan Bakan Aşşi, "Yağmalanmış paraların geri döndürülmesi konusunda kanuni, ekonomik, siyasi, ahlaki ve kültürel anlamda birçok sorun yaşanıyor." dedi.

Söz konusu paraları geri verme konusunda ülkelerin adil yargılama koşullarının sağlandığı yargı kararı istediğini, bunun da zor bir durum olduğunu kaydeden Aşşi, bu konuda ülkelere diplomatik yollardan baskı yapılması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Birliği ocak ayında zimmetlerine para geçirdikleri iddia edilen Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali ve 48 kişinin mal varlığını dondurma kararını bir yıl daha uzatmıştı.

Tunus Yargı makamları, Mart 2011'de Bin Ali'nin de aralarında bulunduğu 114 kişinin mal varlığına el koyma yönünde bir kararname çıkarmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :