Tunus'ta Yunus Emre Enstitüsü yaz okulu tanıtımı

Tunus'ta Yunus Emre Enstitüsü yaz okulu tanıtımı

Tunus'ta Yunus Emre Enstitüsü tarafından yaz okulu tanıtım programı gerçekleştirildi-Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Doğan: -"Türkçe, bugün burada bizi bir araya getirdiği gibi, Türk ve Tunus halkını da birbirine yakınlaştıracaktır"-Tunus Yunus Emre Enstitü

TUNUS (AA) - Tunus'ta bu yıl eğitim faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi alan öğrencilerine Türkiye'de eğitim imkanı sunan yaz okulu programını tanıttı.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen tanıtım programına Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız, Tunus'ta faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, enstitüde ve üniversitelerde Türkçe eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Büyükelçi Doğan, Yunus Emre Enstitüsünün ismini Anadolu'da 13. yüzyılda yaşamış "saf Türkçe ile verdiği manevi mesajları günümüze kadar ulaşan bir mutasavvıftan aldığına" işaret ederek, "Türkçe, bugün burada bizi bir araya getirdiği gibi, Türk ve Tunus halkını da birbirine yakınlaştıracaktır." dedi.

Doğan, bugün altmışın üzerinde ülkede faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerinin 2023 yılına kadar sayısını yüze ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yediyıldız ise enstitünün ekim ayında kurulduğuna işaret ederek, Tunus halkının Türkçe'ye yoğun ilgisinden dolayı "müteşekkir" olduklarını söyledi.

Enstitünün Tunus'taki üniversiteler ile "kültürel ve bilimsel iş birliği çalışmalarına başladığını" aktaran Yediyıldız, "Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanında faaliyetini yürütürken, dünyanın farklı coğrafyalarındaki kültürlerin birbirleri ve Türk kültürü arasında bir gönül köprüsü oluşturma görevini de üstleniyor." diye konuştu.

Geçen yıl düzenlenen Türkçe Yaz Okulu eğitim programına 57 ülkeden 700'e yakın öğrencinin katıldığı bilgisini paylaşan Yediyıldız, yaz okuluna Tunus'taki Türkçe dersi gören öğrencilerini de davet etti.

Bu yıl temmuz ve ağustos aylarında Türkiye'de düzenlenecek yaz okulundan bahseden Yediyıldız, AA muhabirine şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok coğrafyasından öğrenciler, yaz okulunda Türk kültürünü yakından tanımak ve dil eğitimi için ülkemizin dört bir yanına geliyor. Bu yıl başvuruların geçen yıla göre arttığını görüyoruz. Misafir öğrencilerimiz, dil öğrenmenin yanı sıra, Türkiye ile gönül bağlarını pekiştirerek evlerine bir kültür elçisi olarak dönüyorlar."

Programda, Yunus Emre Enstitüsünün tanıtım videolarının gösteriminin ardından geçen yıl yaz okulu programına katılan Tunuslu öğrenci Farah Henşiri, Türkiye'de yaz okulunda yaşadığı deneyimlerini paylaştı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :