Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

Tunus Devlet Memurluğu ve Yönetişim Bakanı Briki:- "Yolsuzlukla mücadele, terörle mücadeleden daha kolay değil"

TUNUS (AA) - Tunus Devlet Memurluğu ve Yönetişim Bakanı Abiyd Briki, parlamentoya yolsuzlukla mücadele konusunda üç kanun tasarısı sunduklarını söyledi.

Briki, başkentte düzenlenen Yolsuzlukla Mücadele ve Olgun Yönetişim Ulusal Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Yolsuzlukla mücadele terörle mücadeleden daha kolay değildir. Devletin birçok kurumuna yerleşen yolsuzlukla mücadele, vatansever bir ruhla mümkün olabilir." dedi.

Briki, bakanlığının parlamentoya sunduğu kanun tasarılarına ilişkin şunları söyledi:

"Bilgiye ulaşma hakkı, yolsuzluk şüphelilerinin devlet ihalelerinden mahrum edilmesi ve yolsuzluk şikayetinde bulunanların korunmasına dair üç kanun tasarısını parlamentoya sunduk. Bir de henüz hazırlığı süren devlet memurlarının mal beyanı yasası bulunuyor."

Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Kurulu Başkanı Şevki Tayyib de hükümetin yolsuzlukla mücadeleye giriştiğini duyurmasına güvendiklerini belirterek, "Parlamentonun da konuya ilişkin yasama mekanizmasını desteklemesini ümit ediyoruz. Bu işe daha fazla katılımın yargı, medya ve sivil toplumdan olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kongre'nin, çalışmalarını 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'nü dikkate alarak düzenlemesi gerektiğini ifade edilirken, yarın aralarında Başbakan ve Parlamento Başkanı'nın da olacağı yetkili tarafların, hazırlanan "Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Sözleşmesi" adlı bir belgeye imza atacağı belirtildi.

Belge, 2017-2020 yılları arasında yolsuzlukla mücadele konusunda Tunus'un ulusal stratejisi olarak kabul edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :