Tunus'ta yerel seçimlerin ertelenmesi

Tunus'ta yerel seçimlerin ertelenmesi

Halkçı Cephe, ülkede "anayasal bir darbe" yaşandığını iddia ederek yerel seçimler için takvimin bir an önce açıklanmasını talep etti

TUNUS (AA) - Tunus'ta parlamentoda temsil edilen siyasi partilerden Halkçı Cephe, ülkede "anayasal bir darbe" yaşandığını öne sürerek yerel seçimler için takvimin bir an önce açıklanmasını talep etti.

Başkentte parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Halkçı Cephe Sözcüsü Hamam Hamami, "Bugün Tunus'ta ciddi ve tehlikeli bir biçimde iktidardaki koalisyonun demokratik kazanımları kayba uğratacak anayasal bir darbe girişimi vardır." dedi.

Ülkede önceki ve mevcut hükümetin attığı adımlar nedeniyle ekonomik ve siyasi kriz yaşandığını savunan Hamami, siyasi krizden çıkmak için anayasal ve demokratik sürece bağlı kalma, kişisel hak ve hürriyetlerin sağlanması gerektiğini, ekonomik krizin ise vergi kaçakçılığının engellenerek bitirebileceğini söyledi.

Halkçı Cephe liderlerinden Ziyad el-Ahdar, toplantı sonrasında basın mensuplarına yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün tüm taraflardan istenen, seçimlerin belirlenen tarihte gerçekleştirilmesine ilişkin tüm şartlar ve gerekliliklerde açık bir sorumluluk üstlenmesidir. Bu sayede temiz, sonuçlarından kimsenin şüphe duymadığı bir seçime gidebiliriz." diye konuştu.

Tunus'ta devrimden sonraki ilk seçimlerin 17 Aralık'ta yapılması planlanıyordu, ancak söz konusu tarih bu ay başında bazı partilerden gelen itiraz üzerine ertelenmişti.

Yüksek Seçim Komisyonu (YSK), dün cumhurbaşkanlığı, hükümet ve siyasi partilerle gerçekleştirdiği toplantının ardından, çoğunlukça teklif edilen 25 Mart 2018 tarihi üzerinde prensipte anlaştıklarını açıklamıştı.

Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanacağını belirten YSK temsilcisi, komisyonun hükümet ve parti temsilcileri ile bir araya geldikten sonra yeni seçim takvimini açıklayacağını kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :