Tunus'ta yeni hükümeti kurma çalışmaları

Tunus'ta yeni hükümeti kurma çalışmaları

Yeni kabinenin 2 Şubat Pazartesi günü açıklanması bekleniyor

TUNUS (AA) - Tunus'ta yeni kabinenin 2 Şubat Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Tunus resmi ajansı TAP'ın haberine göre, hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan El-Habib es-Sıyd'ın, siyasi parti liderleri, ulusal şahsiyetler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kabine üzerindeki görüşmeleri devam ediyor.

Haberde, görüşmelerin yarın sona ermesi, Pazartesi günü kabinenin açıklanması ve Çarşamba günü de mecliste güven oylaması yapılmasının beklendiği belirtildi.

El-Habib es-Sıyd 23 Ocak'ta, oluşturduğu yeni kabineyi açıklamış ancak arasında Nahda Hareketi Partisinin de bulunduğu bazı partilerin kabineye güven oyu vermeyeceğini açıklaması üzerine yeniden görüşmeler başlamıştı.

Nahda Hareketi Partisi, "Tunus halkının taleplerini karşılamadığı, halkın tüm kesimlerinin temsil edilmediği, büyük zorluklarla mücadele edebilecek ve zor kararlar alabilecek güçte olmadığı" gerekçesiyle yeni kabineye karşı çıkmıştı.

Tunus'ta Ekim 2014'te yapılan genel seçimlerde, Nida Tunus Partisi 85 sandalye ile birinci, Nahda Hareketi Partisi 69 sandalye ile ikinci, Özgür Milli Birlik Partisi 16 sandalye ile üçüncü sırada yer almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı