Tunus'ta "olağanüstü halin" uzatılması

Tunus'ta "olağanüstü halin" uzatılması

Nahda Hareketi Danışma Kurulu Başkanı Iyadi:- "Bu konuda ve ülkeyi ilgilendiren büyük meselelerde partimize danışılmasını isterdik"

TUNUS (AA) - Tunus'taki Nahda Hareketi Danışma Kurulu Başkanı Fethi el-Iyadi, olağanüstü halin uzatılması konusunda partinin görüşünün alınmadığını söyledi.

Danışma Kurulu'nun 38. dönem toplantıları kapsamında AA muhabirine konuşan Iyadi, olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili "Bu konuda ve ülkeyi ilgilendiren büyük meselelerde partimize danışılmasını isterdik. Aslolan istişare etmek ve diyalog içinde olmaktır" dedi. Iyadi, danışma kurulunun konuyu görüşüp yarın tavrını açıklayacağını ifade etti.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi dün, tüm ülkede olağanüstü hal uygulamasını Ağustos ile 3 Ekim 2015 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2 ay uzatma kararı almıştı. 

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına saldırı düzenlenmiş, olayda 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. 

Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almış, 4 Temmuz'da da bir ay süreli olağanüstü hal ilan edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı