Tunus'ta klasik Türk müziği konseri

Tunus'ta klasik Türk müziği konseri

Başkent Tunus'ta, Türk müzisyenler klasik Türk musikisi enstrümantal konser verdi- Kanuni Göksel Baktagir:- "Tunus, bize heyecan veren bir ülke. Son zamanlarda aramızda bulunan genç öğrencilerimiz var. Tunus'ta inanılmaz bir sanat damarı olduğu gibi gençl

TUNUS (AA) - Tunus'un başkentinde yedi Türk sazendenin enstrümantal klasik Türk musikisi konseri beğeni topladı.

Başkentin sembolik caddesindeki tarihi Tunus Ulusal Tiyatro binasında, Tunuslu doktor Heykel Küçük, Türk kanuncu Göksel Baktagir, ud sanatçısı Yurdal Tokcan'ın besteleri, yedi Türk müzisyenin enstrümantal performansıyla gerçekleşen klasik Türk musikisi konseri Tunuslulara alaturka bir akşam yaşattı.

Gecede sahne alan bestekar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kanun sanatçısı Göksel Baktagir, konser öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den Tunus'a bu konser vesilesiyle beşinci gelişi olduğunu ve Türkiye'den selam getirdiklerini söyledi.

Baktagir, yıllar içinde eğitim seminerlerine katılan Tunuslu bestekar ve "musikişinas" Heykel Küçük'ün eserlerinin yer aldığı konseri vermelerinin kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini aktardı.

Tunus halkının sanata duyarlılığının kendilerini çok etkilediğini dile getiren Baktagir, "Tunus, bize heyecan veren bir ülke. Son zamanlarda aramızda bulunan genç öğrencilerimiz var. Tunus'ta inanılmaz bir sanat damarı olduğu gibi gençlerin de enstrümanlarımıza ilgisi daha fazla, bunu görüyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Udi Tokcan da grubun her birinin kendi alanında uzman, eğitimci sazendelerden oluşan özel bir grup olduğunu dile getirerek, "Burada çok yakın dostluklarımız var. Dün oturduğumuz bir mecliste bizlere, 'Siz burada o kadar çok tanınıyorsunuz ki Micheal Jackson neyse siz de sazlarınız da burada osunuz' dendi. Burada böyle bir dostluğumuz var." diye konuştu.

Gecede besteleri çalınan Heykel Küçük de anne tarafından Türk asıllı olduğuna değinerek, klasik Türk musikisine ilgisinin çok eskiye dayandığını belirtti.

Doğu musikisinin çoğunun klasik Türk müziğine dayandığını ifade eden Küçük, söz konusu sanatçıların alanında en usta sazendeler olduğuna değinerek, "Yurdal hoca benim ud hocamdı. Göksel Baktagir alanında dünyada bir numara olarak gösteriliyor. Kendilerini takdim ettiğimizde salondan yükselen alkışları da duydunuz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :