Tunus'ta "ekonomik ve sosyal hak talebi" gösterisi

Tunus'ta "ekonomik ve sosyal hak talebi" gösterisi

Tartışmalı 2017 bütçe oylaması öncesinde parlamento önünde ekonomik ve sosyal hak talebiyle gösteri düzenlendi

TUNUS (AA) - Tunus'ta 2017 bütçe tasarısını onaylamak üzere toplanan parlamento genel kurulu çalışmaları sürerken, bina önünde toplanan binlerce kişi ekonomik ve sosyal hak talebiyle gösteri düzenledi.

Ülkedeki Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu'nun organize ettiği gösteriye tüm vilayetlerden güçlü katılımın olduğu görüldü.

Parlamento önünde yoğun güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, göstericilerin binaya girmesine engel oldu.

Göstericiler, "Ey şehit ey şehit ardından yolumuzu değiştirmeyeceğiz", "İstihdam bir haktır", "Korku yok, çekinme yok, yönetim halkın elinde" şeklinde sloganlar attı.

Gösteriler sırasında AA muhabirine konuşan Forum Başkanı Abdurrahman Huzeyli, "Bu hareketliliğin kendine has bir özelliği var. Bunlar cemiyet ya da sendikaların düzenlediği türden değildir. İstihdam ve kalkınma için yıllardır mücadele ediyor. Dünya İnsan Hakları Günü olması hasebiyle yönetimden isteklerinin değerlendirilmesini talep ediyor." dedi.

İsteklerinin önemli olduğunu vurgulayan Huzeyli, "Hükümetin bu konuları görmezden gelmesinin ardından olabileceklerin sorumluluğu kendilerine aittir." diye konuştu.

Tunus'ta uzun süredir büyük tartışmalara yol açan 2017 bütçesinin onay oturumları sırasında gösterilerin yapılması dikkati çekti. Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu tarafından ilan edilen istatistik verilere göre, ülkede çeşitli nedenlerden dolayı 2016'nın eylül ayı sonlarına dek ülkede 4 bin 800 farklı protesto düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :