Tunus'ta Dünya Sosyal Forumu

Tunus'ta Dünya Sosyal Forumu

Forum, Filistin'e destek için düzenlenen yürüyüşle sona erdi

TUNUS (AA) - Tunus'ta gerçekleştirilen Dünya Sosyal Forumu, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüyle kapandı. 

Başkent Tunus'ta, 121 ülkeden 5 bin sivil toplum örgütünün katılımıyla geçen salı başlayan, terör, göç, çevre sorunları ve insan hakları gibi çeşitli meselelerin ele alındığı forum sona erdi.

Foruma katılan binlerce kişi, "30 Mart Filistin Toprak Günü" öncesinde, "Filistin davasına" verdikleri desteği göstermek için düzenledikleri gösteride, "Sulh yok direnişe devam", "Halk Filistin'in kurtuluşunu istiyor" ve "Kudüs'ten elini çek ey siyonist" yazılı pankartlar açtı.

Filistin yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu adına, yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Filistin'in Tunus Büyükelçisi Selman el-Herfi, Filistin yolunda hayatlarını feda eden Ebu Ammar (Yasir Arafat) ve Ebu İyad'ın yolundan gideceklerini söyledi.

FKÖ üyelerinden Haldat Hüseyin de "Bizler, Batı Şeria, 1948 toprakları ve Gazze olarak bir bütün olduğumuzu ve dönüş hakkından vazgeçmediğimizi vurgulamak için buradayız" dedi. 

Tunus'taki Halk Cephesi Sözcüsü Hıma el-Hemmami ise "Tüm Filistin toprakları işgalden kurtuluncaya kadar Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için yürüyüşe katıldıklarını" ifade etti.  

Yaklaşık 5 bin sivil toplum örgütünden 70 bine yakın kişinin katıldığı forumda, terör, göç, çevre sorunları ve insan hakları gibi çeşitli meseleler ele alındı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :