Tunus'ta denizcilik sektörünü geliştirme çalışmaları

Tunus'ta denizcilik sektörünü geliştirme çalışmaları

Sanayi ve Ticaret Bakanı Azari:"Ekonomiye katkısı ve istihdam gücünden dolayı Tunus, denizcilik sektöründe strateji geliştirmeye çalışıyor"

TUNUS (AA) - Tunus Sanayi ve Ticaret Bakanı Ziyad el-Azari, ülkesinde denizcilik sektörünün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Başkent Tunus'ta düzenlenen "Uluslararası Limanlar ve Denizcilik Projelerinde Strateji Geliştirme Sempozyumu"nun açılışına katılan Azari, "Ekonomiye katkısı ve istihdam gücünden dolayı Tunus, denizcilik sektöründe strateji geliştirmeye çalışıyor." dedi.

Deniz ekonomisinin sanayi, ticaret ve turizm gibi çok sayıda geniş alanda etkin bir güce sahip olduğunu belirten Ziyad el-Azari, denizciliğin Tunus'ta önemli ve yükselen bir sektör olduğunu vurguladı.

Tunus'un deniz ekonomisinden elde ettiği ihracat gelirinin yılda 18 milyon dolar olduğunu söyleyen Azari, "Turizm sektöründe kullanılan gemilerin Tunus'ta üretilmesi imkanları, ülke içinde kaydı ve satışının yanında denizciliğe dayanan ekonominin geliştirilmesi konusunda ufukların açılmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Denizcilik konusunda İtalya'nın öneminin altını çizen Bakan Azari, coğrafi yakınlıktan dolayı iki ülke arasında geliştirilme imkanı bulunan denizcilik sektöründe İtalya'yla çalışmalar yürütüldüğüne işaret etti.

Tunus'ta dış yatırımların yüzde 10'una sahip İtalya, iki ülke arasındaki ticaret hacminde Fransa'dan sonra 2'nci sırada yer alıyor.

Tunus'ta balıkçılıkta 41, eğlence ve yatta 7, ticaret ve taşımacılıkta da 7 limana sahip. "Uluslararası Limanlar ve Denizcilik Projelerinde Strateji Geliştirme Sempozyumu" ile denizcilik stratejilerine ilişkin düzenlenen fuar ve festival etkinlikleri de Tunus ile İtalya iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Ulaştırma Bakanı Enis Gadire, 11 Ekim'de ihracata ilişkin yaptığı basın toplantısında, Tunus'un Safakes Limanı ile Rusya'nın Novorossiysk Limanı arasında İstanbul üzerinden deniz ticareti hattının 2 Kasım'da çalışmaya başlayacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :