Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı Merzuki'nin Seçim Kampanyası Direktörü Manser:

TUNUS (AA)  - Tunus Cumhurbaşkanı Munsıf el-Merzuki'nin Seçim Kampanyası Direktörü Adnan Manser, kasım ayında yapılacak seçimlerde, devrim yanlıları ve karşıtlarının yarışacağını belirtti.

Manser, 23 Kasım'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde Merzuki'nin yeniden aday olacağını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, seçim yarışının zorlu geçeceğine dikkati çekti.

Manser, Merzuki'nin partisi Cumhuriyet İçin Kongre Partisinin devrim yanlısı 18 Ekim ve 14 Ocak cephelerine de destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Tunus'ta ilk kez böyle bir seçim yarışına girileceğini vurgulayan Manser, "Bu seçim devrimi destekleyenler ve siyaset arenasına yeniden dönmeye başlayan eski rejim yanlıları arasında gerçek bir mücadeleye sahne olacak" dedi.

-"Tunus, Gazze'yi desteklemekten utanmıyor"-

Tunus medyasında yönetimin izlediği diplomasiye yöneltilen eleştirilere ilişkin ise Manser, "Tunus Gazze'yi desteklemekten utanmıyor" ifadesini kullandı. Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik kanlı müdahaleler sırasında halkın yanında yer aldıklarını kaydeden Manser, "Tunus, Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'na yönelik müdahalenin de 'insanlık suçu' olduğunu kabul ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylıklarının sunulduğu 8 Eylül'den bu yana Merzuki'nin yanı sıra, Sevgi Akımı Partisi Başkanı Muhammed el-Haşimi el-Hamidi, Halkın Sesi Partisi Başkanı El-Arabi Nusra, Tunus'un Sesi Hareketi Partisi El-Baci Kaid es-Sibsi, Tunus Ulusal Kurucu Meclisi Başkanı Mustafa Bin Cafer, başta olmak üzere siyaset, yargı ve medyanın önde gelen çok sayıda isim adaylık başvurularını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının evraklarını sunmaları için son tarih 22 Eylül olarak belirlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı