Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimi

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimi

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, adaylardan Es-Sibsi önde gidiyor

TUNUS (AA) - Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde, yüzde 20'si açılan sandıklardan alınan resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, yüzde 40, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, yüzde 33 oy aldı.

Alınan bilgiye göre, Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde, yüzde 20'si açılan sandıklardan elde edilen resmi olmayan sonuçlara göre, Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi yüzde 40, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki yüzde 33, Hamma Hammami yüzde 8 ve Selim Riyahi ile El-Haşimi el-Hamidi yüzde beşer oy aldı.

Seçimin aralık ayında düzenlenmesi öngörülen ikinci turunda, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus Partisi Genel Başkanı Sibsi'nin yarışması bekleniyor. 

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılımın ülke içinde yüzde 53,73, yurt dışında yüzde 27 olduğunu duyurmuştu. 5 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı