Tunus'ta cumhurbaşkanı seçimi

Tunus'ta cumhurbaşkanı seçimi

Nida Tunus Partisi 'nin adayı Sibsi: "Merzuki, seçimlerde Selefilerin ve cihatçıların desteğini aldı"

TUNUS (AA) - Tunus'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi'nin adayı olarak yarışan El-Baci Kaid es-Sibsi, Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'nin seçimde "Selefi ve cihatçıların desteğini aldığını" iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu önde bitiren Sibsi, bir radyoya verdiği mülakatta seçimde en yakın rakibi olan Merzuki'nin "Selefiler, cihatçılar ve şiddeti benimseyen devrimci gruplar tarafından desteklendiğini" ileri sürdü.  

Sibsi, "Malesef, İslamcılar bir tarafta, bütün demokratlar ve İslamcı olmayanlar da diğer tarafta olacak şekilde bir bölünme olacak" diye konuştu. 

Öte yandan Munsif Merzuki'nin seçim kampanyasının sorumlusu Adnan Mansur ise Sibsi'nin söz konusu açıklamasına tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan Mansur, "Bu yorum bizi şaşırtmadı. Sibsi'nin anti demokratik ruhu dün doğmuş değildir. O, neredeyse seçmenlerin yarısını terörist ve radikal olmakta itham ediyor. Bu ithamları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Tunus'un uzlaşıya, karşılıklı saygıya ve gerçek demokrasi ruhuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mansur, "Bütün hayatı diktatörlüğe hizmet etmekle geçen Sibsi'nin anti demokratik kültürden kurtulabileceğine inanmıyoruz" diye konuştu

Mansur, bu duruşun "Tunus'un demokratik geçişi ve geleceği için tehlike oluşturduğunu" savundu. 

 Tunus cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 95'i açılan sandıklardan alınan resmi olmayan sonuçlara göre, Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi'nin olayların yüzde 39,5'ini, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki'nin ise yüzde 33,4'ini aldığı bildirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı