Tunus'ta "cruise" seferleri yeniden başladı

Tunus'ta "cruise" seferleri yeniden başladı

Bir buçuk yıl aradan sonra gemi turlarının yeniden başlaması turizimcilerin yüzünü güldürdü

TUNUS (AA) - Mart 2015’teki Bardo Müzesi saldırısı sonrasında Tunus'u programlarından çıkaran yabancı tur gemilerinin rotasını yeniden bu ülkenin sularına çevirmesi turizimcileri umutlandırdı.

"Cruise" olarak bilinen gemi turlarındaki yolcular bir buçuk yıl aradan sonra Halku'l Vadi limanında folklor ekipleriyle karşılandı.

Turizm sektörünün zor günler yaşadığı bir dönemde başlayan yabancı turistlerin mavi yolculuğunun ülke ekonomisine canlılık getirmesi bekleniyor.

Tunus’ta 14 Ocak Devrimi sonrasında devletin yolsuzluklar nedeniyle el koyduğu şirketlerden birinin düzenlediği bu ilk seferde çoğunluğu Alman 312 turist ülkeyi ziyaret etti.

Turizimci Meha Bin Süleyman AA muhabirine yaptığı açıklamada 2010 yılında Tunus’a Cruise seferleriyle gelen turist sayısının 900 bine ulaştığını bu rakamın o dönemde Akdeniz ülkelerine göre rekor olduğunu söyledi.

Ancak terör olaylarıyla gerileyen sektörün yeniden canlanmasının beklendiğini dile getiren Bin Süleyman 39 turistin ölümüne neden olan Bardo Müzesi saldırısının gemi turlarını tamamen baltaladığını belirtti.

Tunus Turizm Bakanlığı verilerine göre, ülkede gayrisafi milli hasılanın yüzde 7’lik kısmı turizmden sağlanıyor ve sektör yaklaşık 350 bin kişiye istihdam sağlıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :