Tunus'ta 27 bin kişinin terör örgütlerine katılımı engellendi

Tunus'ta 27 bin kişinin terör örgütlerine katılımı engellendi

İçişleri Bakanı Mecdub, 2012'den bu yana 27 bin Tunuslunun yabancı terör örgütlerine katılmasını engellendiklerini açıkladı

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanı Hadi el-Mecdub, 2012'den bu yana 27 bin Tunuslunun yabancı terör örgütlerine katılmasını engellediklerini belirtti.

Tunus Meclisi'nde gerçekleşen oturumda milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Mecdub, güvenlik birimlerinin 2012'den bu yana 27 binin üzerinde Tunuslunun çatışmaların yaşandığı bölgelere seyahatini engelleyerek, bu kişilerin silahlı gruplara katılmasının önüne geçtiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığının seyahat yasağını "gençlerin çatışma bölgelerinde terör örgütleri tarafından kullanılmasını" engellemede birinci yol olarak kullandığını aktaran Mecdub, 2016'da 245 terör hücresinin çökertildiğini ve 517 üyesinin tutuklandığını belirtti.

Savaş bölgelerine seyahat etmeye çalışan Tunusluların birinci durağının Libya olduğuna işaret eden Mecdub, 800'e yakın terör şüphelisinin Tunus'a döndüğünü kaydetti. Mecdub, söz konusu şüphelilerden 190'ının tutuklandığını, 137'sine seyahat yasağı uygulandığını, 55'inin güvenlik birimleriyle girdikleri çatışmalarda öldüğünü diğerlerinin ise takip altında tutulduğunu aktardı.

Mecdub ayrıca İçişleri Bakanlığı verilerine göre yabancı terör örgütleri içinde "aktif" şekilde faaliyet gösteren 3 bin Tunuslu bulunduğunu, bunların yüzde 60'ının Suriye'de, yüzde 30'unun Libya'da geri kalanının ise diğer çatışma bölgelerinde olduğunu ifade etti.

Uluslararası güvenlik araştırma kuruluşları, Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ içindeki yabancı savaşçılar arasında en çok Tunusluların bulunduğunu tahmin ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :