Tunus'ta 2017 bütçesine protesto

Tunus'ta 2017 bütçesine protesto

Halk Cephesi Hareketi, hükümetin 15 milyar dolarlık 2017 bütçe planını protesto etti

TUNUS (AA) - Tunus'ta muhalif sol kanattan Cephe Şabiye Hareketi, hükümetin hazırladığı 2017 bütçesini protesto etti.

Başkent Tunus'ta düzenlenen yürüyüşte, yüzlerce taraftarıyla hükümetin hazırladığı 15 milyar dolarlık 2017 bütçesini protesto eden Halk Cephesi, bütçenin düzeltilmesi çağrısında bulundu.

"Kemer sıkmaya hayır", "İstihdam bir haktır, hırsızlar çetesi" şeklinde pankartlar taşıyan protestocular, Habib Burgiba Caddesi'nde yürüyüşün ardından Milli Tiyatro önünde hükümet aleyhinde bir süre slogan attı.

Cephe Şabiye'nin liderlerinden Ziyad Ahdar, protesto sırasında yaptığı konuşmada "Bu hükümet ezilen, işçi tabakanın aleyhine IMF'ye ezik bir şekilde boyun eğiyor ve bağlılık beyanında bulunuyor." dedi.

Hareketin Resmi Sözcüsü Hamma Hemmami, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Genel bütçe, ülkenin dıştan gelen diktelere boyun eğdiğini ortaya koyuyor. Bu da halkın istihdam, onurlu bir yaşam isteklerine aykırı bir davranıştır." şeklinde konuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü İyad Dehmani, dün düzenlediği basın toplantısında 2017 bütçesinin 15 milyar dolar olarak hesaplandığını belirtmişti. Hazırlanan bu bütçeye göre 2,7 milyar dolar dış borç alınması ihtimali, ülkedeki muhalif kanadın tepkisine yol açtı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :