Tunus ve Cezayir'den terörle mücadelede iş birliği

Tunus ve Cezayir'den terörle mücadelede iş birliği

Tunus yönetimi, terör örgütüyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen kişi ve kurumların listesini Cezayirli yetkililerle paylaştı

Tunus yönetiminin, terör örgütleriyle ilişkisi olduğu düşünülen kişi ve kurumlardan oluşan şüpheli listesini, Cezayirli yetkililere teslim ettiği belirtildi. 

Cezayir Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tunus makamları, başta DAEŞ ve Ensaru'ş-Şeria kaynaklı Ukbe Bin Nafi Tugayı gibi terör örgütleriyle bağlantısı olduğu şüphesiyle 74 kişi, dernek ve şirketin isimlerini kapsayan listeyi Cezayirli yetkililere verdi.   

Kaynaklar, Cezayir Maliye Bakanlığı yetkililerinin terör örgütleriyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen kişi ve kurumlar hakkında soruşturma başlattığını ifade etti. Soruşturmanın, para transferleri, yatırımların yanı sıra Tunus ve Cezayir'de gayrimenkul alımı kapsamında yürütüldüğü belirtildi. 

Cezayir yönetimi, son dönemde terör saldırılarına sahne olan Tunus ile terörle mücadelede koordinasyonun artırılması konusunda anlaştıklarını bildirmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı