Tunus Siyasi Mahkumlar Derneği Başkanı İkrimi:

Tunus Siyasi Mahkumlar Derneği Başkanı İkrimi:

"Gerçekler ortaya çıkarılıp, her şeyin hesabı verilmeden geçiş süreci adaleti ve ulusal uzlaşı sağlanamaz"

TUNUS (AA) - Tunus Siyasi Mahkumlar Derneği Başkanı Saide İkrimi geçiş sürecinin ancak gerçeklerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hesap vermesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Siyasi Mahkumlar Derneğinin düzenlediği “Unutmaya Karşı Hafızayı Koruma” adlı bir toplantıda konuşan İkrimi "Gerçekler ortaya çıkarılıp, her şeyin hesabı verilmeden geçiş süreci adaleti ve ulusal uzlaşı sağlanamaz." dedi.

Siyasi mahkumlara yapılan ihlallerin hatırlanması gerektiğini vurgulayan İkrimi "Bu ancak hafızayı korumayla mümkün olur. Bizler bunun ilk temel taşını attık ve böyle bir proje başlattık, bundan sonra devletin üzerine düşeni yapması gerekir." şeklinde konuştu.

Ayrıca Dernek tarafından Burgiba Caddesi üzerinde açılan sergide, Bin Ali döneminde hapsedilen sanatçıların kısa hayat hikayeleri ve hapisteki sanatsal çalışmaları ziyaretçilere tanıtıldı.

Derneğin İcra Başkanı Salim İbrahim, AA muhabirine, serginin amacının, nasıl bir dönem yaşandığının gelecek nesillere aktarılması ve hatırlanması olduğunu söyledi.

İbrahim, "Bin Ali döneminde hapse atılmak için muhalif olmak yeterliydi. Belki en çok zararı İslamcılar gördü ancak aralarında solcular da vardı. Bin Ali'nin yanında yer almayanın sonu hapisti. Her türden muhalifin hem kendisi hem de ailesi büyük acılar yaşadı. Hapisten çıkmayla kurtulmak mümkün olmuyordu, takibat, toplumdan soyutlama, iş imkanlarının kapatılması gibi büyük insani dramlar ve ihlaller yaşandı. Bizler bu mahkumlara iadeyi itibar yapılması ve tazminatlarının verilmesini istiyoruz. Ayrıca gerçeklerin ortaya çıkmasını da istiyoruz.'' diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :