Tunus Savunma Bakanı Libya sınırında

Tunus Savunma Bakanı Libya sınırında

Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani:- "Libya'ya karşı askeri müdahalede ciddi bir olasılık söz konusudur. Bu durumda çevre ülkelerle özellikle Tunus'la koordineli olmalıdır. Bu durumda bizim bu yoğun yığılmalara karşı güvenli hareket etmemiz mümkün değ

TUNUS (AA) - Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani Libya'ya karşı askeri müdahalenin imkan dahilinde olduğunu söyledi.

Tunus-Libya sınır güvenliğine ilişkin yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan el-Harşani, "Libya'ya karşı askeri müdahalede ciddi bir olasılık söz konusudur. Bu durumda çevre ülkelerle özellikle Tunus'la koordineli olmalıdır. Bu durumda bizim yoğun insani yığılmalara karşı güvenli hareket etmemiz mümkün değildir" dedi.

El-Harşani, Tunus'un Libya'ya karşı silah kullanacak bir ülke olmasının mümkün olmadığını ifade ederek "Libya’ya karşı ya da başka bir ülkeye karşı savaş faaliyetinde bulunmamız mümkün değildir. Çünkü Tunus barışçıl bir ülkedir" şeklinde konuştu.

Tunus'un güneyinde yürütülen sınır güvenliğine ilişkin çalışmalara ilişkin el-Harşani, "Sınır için eksiğimiz elektronik teçhizatlardır. Tunus’a bu projesinin gerçekleştirilmesinde dost ve kardeş ülkelerden yardımlar ulaşmıştır. Ayrıca Almanya ve ABD’den bu elektronik teçhizatların kurulması konusunda söz alınmıştır. Gelecek aylar içinde buraya bu sistemler yerleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

El-Harşani, Libya sınırında yapılan çalışmaların Tunus'un güvenliğini korumaya yönelik olduğunu, bölgede kaçakçıların aynı zamanda silah kaçakçılığı da yaptığını vurguladı.

Tunus'un Libya sınırı üzerinde yapılan çalışmalara ilişkin basına tanıtım amaçlı düzenlenen programda askeri helikopterler uçuş gösterileri yaptı.

Ayrıca, mayınlı arazilerde son derece güvenli ulaşım sağladığı ifade edilen ve Türkiye'den alınan Kirpilerin de tanıtımı yapıldı.

Tunus'ta 2013'te yapımına başlanılan Libya sınırı üzerindeki hendeğin şu ana dek 196 kilometrelik kısmının tamamen bitirildiği ifade edildi.

Tamamının 250 kilometre olacağı açıklanan hendeğin yakın zamanda bitirileceği bildirildi.

Hendeğin, Tunus'un en güneyindeki Tatavin vilayetindeki Burc el-Hadra bölgesiyle en büyük Tunus-Libya sınır kapısı olduğu bilinen Res Cedir'e arasında olacağı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :