Tunus, Libya sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Tunus, Libya sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Başbakan Essid: "Libya'da istikrarsızlık devam ediyor. Muhtemel bir savaş sonrasında Tunus'a yönelik olumsuz yansımalara karşı önlemler almaya çalışıyoruz"

TUNUS (AA) - Tunus Güvenlik Koordine ve Takip Komisyonu, Libya'daki istikrarsızlıktan dolayı sınır bölgelerindeki güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

Tunus Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik Koordine ve Takip Komisyonu Başbakan Habib Essid'in başkanlığında toplandı. Toplantıda Libya'daki genel durum ve DAEŞ'in Libya'daki çeşitli bölgelerde yayılmasına ilişkin konuların değerlendirildiği kaydedildi.

Görüşmelerin ardından Libya sınırındaki güvenlik ve askeri gücün artırılması yönünde karar alındığı belirtildi, bölgesel çalkantıların yaşandığı bu dönemde ulusal güvenliği hedefleyen tehlikelere karşı uyanık olunması ve güvenlik birimlerinin terörle mücadele çalışmalarına engel olan her türlü unsuru ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda ilgili kurumların kendi güvenliklerini sağlamaya yönelik önlemlerin ne kadar yerine getirildiğini sahada kontrol etmesi gerektiği belirtildi.


- Olası savaş durumu değerlendirildi


Başbakan Habib Essid, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Libya'da istikrarsızlık devam ediyor. Muhtemel bir savaş sonrasında Tunus'a yönelik olumsuz yansımalara karşı önlemler almaya çalışıyoruz" dedi.

Güvenlik ve Takip Komisyonu toplantısına dışişleri, içişleri ve savunma bakanlarının yanında ülkede güvenlikten sorumlu üst düzey subayların da katıldığını belirtti. Aynı gün ulaştırma, sağlık ve sosyal işler bakanlarının da katılacağı bir komitenin oluşturulacağını kaydeden Essid, ilgili komitenin bir hafta içinde olası savaş durumunda sınırdaki yığılmalara karşı alınması gereken önlemler üzerine bir plan hazırlayacağı ve ona göre hareket edileceğini açıkladı.

Libya sınırına yakın bölgelerindeki Tunus hastanelerinde pazar günü teyakkuz durumuna geçildiği bildirilirken, bazı bölgelerde olağanüstü gelişme ya da sürpriz bir saldırı durumunda ne şekilde hareket edileceğine dair sivil savunma ekipleriyle koordineli tatbikatlar yapıldığı ifade ediliyor.

Özellikle son birkaç gündür Tunus'un gündemine oturan Libya'ya askeri müdahale konusu ülkede endişeyle izlenirken, yetkililerin açıklamalarında kabullenilmiş bir müdahale olarak görülen Libya'ya askeri müdahaleden en az zararla çıkabilmenin yolları üzerine tartışma yapılıyor. Tunuslu yetkililerin, konuya ilişkin yaptıkları açıklamalarda, askeri müdahaleyi yürütecek ülke ve ya da uluslararası kurumların kendileriyle istişare etmeksizin bu yönde bir adım atmamaları görüşü öne çıkıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :